Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Όταν η Ντ.Μπακογιάννη συνάντησε τον Χάρι Πότερ

«Ο Χάρι Πότερ υπάρχει στα βιβλία αλλά όχι στην πολιτική» δηλώνει η Ντ. Μπακογιάνη

fosphotos.com
fosphotos.com

Ανάκαμψη της Ελλάδας από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, εφόσον ακολουθηθεί το πρόγραμμα, προβλέπει η πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής επικρατείας της ΝΔ.

Η κ. Μπακογιάννη παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Χάρι Πότερ δεν υπάρχει» και υπότιτλο «Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρεται στις πιέσεις για λιτότητα και στην κοινωνική εξαθλίωση».

Ο τίτλος της συνέντευξης αφορά ερώτηση ως προς το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσης θα πετύχει εκλογικό θρίαμβο, στην οποία απαντά ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτού του κόμματος είναι πως οι προτάσεις του είναι εντελώς μη ρεαλιστικές και οι Έλληνες, έπειτα από χρόνια κρίσης, έγιναν πολύ πιο ώριμοι και ρεαλιστικοί, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος μαγικός δρόμος εξόδου από τα προβλήματα και, όπως η ίδια συμπληρώνει, «δεν υπάρχει Χάρι Πότερ, που υπάρχει μόνον στα βιβλία, αλλά όχι στην πολιτική».

harry_potter658

Σε σχέση με τη χρονική στιγμή της ανάκαμψης, παρατηρεί πως δεν είναι και τόσο σίγουρη, καθώς, όπως λέει, το πείσμα με το οποίο η τρόικα αντιμετωπίζει συγκεκριμένα θέματα, δεν βοηθάει και ως παράδειγμα αναφέρει αναλυτικά το ζήτημα με τους πλειστηριασμούς των κατοικιών και τα προβλήματα που δημιουργούνται, κυρίως με το ό, τι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο.

Τονίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις ασφαλώς πρέπει να γίνουν με ταχύτερο ρυθμό, επισημαίνει ότι θα πρέπει τώρα επιτέλους να ληφθούν σοβαρά τα κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα και η τρόικα να μην περιορίζεται στην καταγραφή αριθμών, διότι δεν πρόκειται για αριθμούς, αλλά για ανθρώπινες ζωές, ενώ αναφέροντας την περίπτωση μητέρας που έδωσε το παιδί της σε ίδρυμα παίδων, λόγω αδυναμίας να του εξασφαλίσει τροφή, σημειώνει πως η ίδια επιμένει στο «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και στο «όχι» σε μέτρα που θα προκαλέσουν στο τέλος κοινωνική έκρηξη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι απαιτείται μια ισχυρότερη Οικονομική Ένωση, ένα ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, βοήθεια για τη ρευστότητα στην Ελλάδα, ώστε να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τονίζει πως η χώρα έχει το δυναμικό και θα εξέλθει από την κρίση, όχι, όμως, με ένα τίμημα υψηλότερο ενός πολέμου.

Η ίδια απορρίπτει τα διάφορα στερεότυπα, προειδοποιώντας ότι με αυτά η Ευρώπη δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει και σημειώνει πως ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο λαϊκισμός για τον οποίο οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τον είχαν ανακαλύψει συγχρόνως με τη δημοκρατία.

Αναφέρεται κατόπιν στους τομείς στους οποίους, όπως λέει, υπήρξε τεράστια πρόοδος, όπως στο συνταξιοδοτικό σύστημα και στον προϋπολογισμό, παραπέμποντας στο γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, όπως επίσης στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ενώ στη συνέχεια ασκεί κριτική στην «παράλογη», όπως την χαρακτηρίζει, φορολογική πολιτική, όπου οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν αυτούς τους φόρους και μάλιστα τη στιγμή που στην Ελλάδα υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Στη συνέχεια παραπέμπει στο γεγονός ότι οι Έλληνες ανακαλύπτουν εκ νέου την αξία της προσωπικής πρωτοβουλίας, υπάρχουν νέοι άνθρωποι που παράγουν και εξάγουν αγροτικά προϊόντα πολύ υψηλής ποιότητας, αναφέροντας σχετικά παραδείγματα και τονίζοντας πως όταν οι Έλληνες έχουν ένα καλό σύστημα, αποδεικνύουν τι μπορούν να κάνουν, για αυτό πρέπει να δημιουργηθεί ένα καλό κρατικό σύστημα, αυτό όμως, δεν γίνεται μέσα σε ένα χρόνο, θα διαρκέσει πολύ και εξάλλου, για 30 χρόνια γίνονταν λάθη με τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By