Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Όχι» από Κουβέλη σε πρόωρες εκλογές

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζει πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για «άμεση δράση για την κοινωνική προστασία» / Αθήνα, Πέμπτη 18 Απριλίου / fosphotos.com
fosphotos.com

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απέκλεισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζοντας όμως την ανάγκη να βρεθούν κοινά σημεία με τη Νέα Δημοκρατία ώστε να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που είχε το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων πως «δεν χρειάζονται εκλογές».    «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση θα διανύσει τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Η χώρα δεν έχει κανέναν λόγο να πάει σε διαδικασίες εκλογών. Έχουμε βγει στον δρόμο γα την έξοδο από την κρίση και αυτό το δρόμο πρέπει να τον διανύσουμε με επιτυχία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως «θα πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος, διότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι αναγκαίο να υπάρξει ως νομοθέτημα. Η δημοκρατία μας έχει ανοχή, αλλά ταυτόχρονα έχει και νόμους και οι νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Κυρίως πρέπει να γίνονται σεβαστοί από τους Έλληνες πολίτες» και συμπλήρωσε πως: «Αυτοί που θέλουν να εκφασίζουν την ελληνική κοινωνία, αυτοί που έχουν μισαλλόδοξο λόγο πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της νομικής πρόβλεψης και αυτή η νομική πρόβλεψη πρέπει να εξασφαλιστεί με ένα νομοθέτημα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By