Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ώρα αποφάσεων για τα ΑΕΙ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας  – Τετράωρες στάσεις στο Αριστοτέλειο

panepistimio athinonΓια το μέλλον των κινητοποιήσεων τους αποφασίζουν αυτή την ώρα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και  του Μετσόβιου  Πολυτεχνείου.

Πάντως οι  διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών  έχουν εισηγηθεί την κήρυξη νέας τριήμερης απεργίας, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή ενώ οι διοικητικοί του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τετράωρες  στάσεις εργασίας (9π.μ.-1μ.μ.) από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

«Με υποσχέσεις του υπουργού σε βάθος χρόνου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης σε συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ η σημερινή απεργία γίνεται και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ η οποία κάλεσε σε 24ωρη απεργία για σήμερα τους εργαζόμενους σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) της χώρας κατά τηε διαθεσιμότητας.

Εντός της ημέρας πάντως  αναμένεται να συνεδριάσει και το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα μέλη του.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By