Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ώρα μηδέν για την Eurobank

Εν μέσω έντονων φημών, διοχετεύσεων και μια πρωτοφανούς κλιμακούμενης έντασης, πραγματοποιείται σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση της Eurobank.

© FOSPHOTOS  Alexandros Katsis
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Η απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να παραμερίσει το σημερινό management της τράπεζας και τον προαλειφόμενο για επικεφαλής της σημερινό αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο Νίκο Καραμούζη, έχει πυροδοτήσει μια ανεξέλεγκτης διαστάσεων αντιπαράθεση. Η αντιπαράθεση έφτασε μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για ενδεχόμενο πρόβλημα ρευστότητας της τράπεζας (μιας εκ των 4 συστημικών) αλλά και για «διαρροή» μεγάλων πελατών και σημαντικών στελεχών.

Η τοποθέτηση των κυρίων Μεγάλου και Δαυίδ στο τιμόνι της τράπεζας, αλλά κυρίως η στάση της διοίκησης του ΤΧΣ, η οποία φέρεται να αγνόησε την εισήγηση του συμβούλου της Egon Zehnder για προβάδισμα Καραμούζη στη διοίκηση της τράπεζας κατά το μεταβατικό διάστημα πωλησής της το Φθινόπωρο, έχουν φέρει σύμφωνα με πληροφορίες σε δύσκολη θέση και την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις εξελίξεις.
Τα πρωτοφανή γεγονότα έχουν ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο τράπεζας να αρνείται να εισηγηθεί στη γενική συνέλευση το σχήμα που θα το διαδεχτεί. Υπό αυτές τις συνθήκες η σημερινή γενική συνέλευση αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το ΤΧΣ θα υποχρεωθεί να στείλει εκπροσωπό του στην συνέλευση και να ανοίξει τα χαρτιά για τα μελούμενα στην τράπεζα.
By