Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ώρα… μπάσκετ στην Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός μάχεται με τον Πανιώνιο κι ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ κι όμως, παρά το ηχηρό όνομα των αντιπάλων (τους) όλοι ξέρουν πως, στα τελικά, οι δύο αιώνιοι θα βρεθούν

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2012-2013)  DIAMANTIDIS PANATHINAIKOS - BARCELONA (EUROLEAGUE 2012-2013)

Ώρα… μπάσκετ στην Ελλάδα, καθώς η ημιτελική φάση των πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ ξεκινά σήμερα με δύο συναντήσεις κι ενώ άπαντες στον χώρο –κι όχι μόνο οι ειδικοί- περιμένουν τις μάχες των τελικών!

Ο Ολυμπιακός μάχεται με τον Πανιώνιο κι ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ κι όμως, παρά το ηχηρό όνομα των αντιπάλων (τους) όλοι ξέρουν πως, στα τελικά, οι δύο αιώνιοι θα βρεθούν. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Βλέπετε, Αθηναίοι και Πειραιώτες έχουν …απομακρυνθεί εδώ και χρόνια από όλους τους άλλους κι έχουν χτίσει τη δική τους αυτοκρατορία, που αγγίζει –και, κάποιες φορές ξεπερνά- τα όρια της Ευρώπης…

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός ανοίγει τον… χορό των ημιτελικών με τον Πανιώνιο αντίπαλο και, δύο ώρες μετά, στην Καλογρέζα, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με τον ΠΑΟΚ απέναντί του.

«Όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε τις δυσκολίες της σειράς με τον Πανιώνιο και σε καμία περίπτωση πιστεύουμε ότι θα έχουμε εύκολο έργο. Θα αντιμετωπίσουμε το κάθε παιχνίδι της σειράς ξεχωριστά και τη δεδομένη στιγμή το μυαλό μας είναι μόνο στον αγώνα της Τρίτης», δηλώνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης υποστηρίζει: «Το μυαλό μας είναι αποκλειστικά στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Δεν σκεφτόμαστε τις πιθανές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, στους τελικούς. Στόχος μας είναι να περάσουμε στον τελικό και θα χρειαστεί συγκέντρωση και προσοχή για να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ που είναι μια πολύ καλά προπονημένη και δουλεμένη ομάδα. Πρόκειται για ένα αξιόμαχο σύνολο που έχει τη σφραγίδα του προπονητή της. Θα πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση για να πετύχουμε τρεις νίκες και να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό».

Επί της ουσίας και για να μην κοροϊδευόμαστε –ναι, τόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού όσο και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μιλούν ειλικρινά και, πράγματι, σκέφτονται τα ματς με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα (που κρίνονται στις τρεις νίκες). Δεν μπορούν να μας πείσουν όμως πως, στο βάθος (όχι πολύ…) του μυαλού τους υπάρχουν οι μεταξύ τους αναμετρήσεις. Που αναμένονται (ήδη) με τεράστιο ενδιαφέρον από τους φίλους του μπάσκετ αλλά και τους οπαδούς των ομάδων.

Ας δούμε όμως αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Σήμερα: ΟΑΚΑ 21:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (ΝΕΡΙΤ)
ΣΕΦ 19:30 Ολυμπιακός – Πανιώνιος (ΝΕΡΙΤ)

Πέμπτη: ΟΑΚΑ 19:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (ΝΕΡΙΤ)
ΣΕΦ 21:30 Ολυμπιακός – Πανιώνιος (ΝΕΡΙΤ)

Δευτέρα: Πυλαία 20:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (Novasports 2)
Νέα Σμύρνη 18:00 Πανιώνιος – Ολυμπιακός (Novasports 1)

Αν υπάρξει τέταρτο ματς θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 21 του μήνα (με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο γηπεδούχους) ενώ, σε ενδεχόμενο «μπαράζ» (5ο ματς) αυτό θα διεξαχθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στις 23 Μαίου.

 

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By