Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παπαρήγα: Αγώνας ενάντια στα μέτρα

«Συμβιβασμούς για λαϊκή συμμαχία» υποσχέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την έναρξη του 19ου συνεδρίου του ΚΚΕ.

papariga-kkeΤις δράσεις που θα πρέπει να κάνει το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ ανέπτυξε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του 19ου συνεδρίου.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς για μία λαϊκή συμμαχία» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα  και συμπλήρωσε πως η λαϊκή συμμαχία εδράζεται στην ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, της απέδωσε κινηματικά χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως έχει οριοθετημένη πρόταση διακυβέρνησης.

«Απαιτείται να απαλλαγούμε από κάθε πνεύμα πρακτικισμού, χαλαρότητας, προχειρότητας, ώστε όλα τα σφυριά να χτυπάνε στον ίδιο στόχο: Να συσπειρώνονται οι αντιμονοπωλιακές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις στη βάση της κοινής δράσης και με τα δικά τους καθήκοντα κατά κλάδο και χώρο. Κάθε όργανο, από την ΚΕ ως την ΚΟΒ, κάθε στέλεχος και μέλος, πρέπει να αισθανόμαστε ως επιτελείο μάχης και μαζί αναπόσπαστο τμήμα του εργατικού-λαϊκού κινήματος» είπε.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως πλέον το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετασχηματίζεται σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως το συνέδριο του ΚΚΕ δίνει απάντηση στο πως θα οργανωθεί ο αγώνας κατά των βάρβαρων μέτρων είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

By