Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2019

32,5 εκατ. δολάρια θα επιστρέψει η Apple στους πελάτες της

Αναγκασμένη να πληρώσει αποζημιώσεις 32,5 εκατ. δολαρίων είναι η Apple σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες των συσκευών της για αγορές που έγιναν από το κατάστημα εφαρμογών in-app store, δίχως τη συγκατάθεσή τους

apple-building-shop-672059Η εταιρεία αποφάσισε να συμβιβαστεί αποφεύγοντας έτσι μια μακρόχρονη δικαστική περιπέτεια, με δεδομένο ότι το ύψος των αποζημιώσεων που καλείται να πληρώσει είναι πολύ μικρό σε σχέση με τη ρευστότητα των 148 δισ. δολαρίων που διαθέτει η εταιρεία.

Το θέμα προέκυψε μετά τις διαμαρτυρίες πολλών γονέων που ενημέρωσαν την επιτροπή ότι τα παιδιά τους πραγματοποιούσαν αγορές μέσω του in-app store της Apple, σε συσκευές όπως το iPhone και το iPad, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν και χωρίς σαφώς να έχουν εγκρίνει τις χρεώσεις. Ενδεικτική μάλιστα, είναι η περίπτωση μιας γυναίκας που δήλωσε ότι η κόρη της ξόδεψε πάνω από 2.600 δολάρια σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Με αυτά τα δεδομένα, η Apple θα επιστρέψει τα χρήματα σε όλους τους πελάτες που κατέθεσαν αίτηση αποζημίωσης, ενώ δεσμεύεται να αλλάξει τη μέθοδο επιβεβαίωσης των χρεώσεων με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου.

Αναγκασμένος να πληρώσει αποζημιώσεις 32,5 εκατ. δολαρίων είναι ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες των συσκευών του για.

By