Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Μπέκαμ σταματάει το ποδόσφαιρο

deividΑποφασισμένος να κρεμάσει τα… παπούτσια του, είναι ο 38χρονος μέσος, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Daily Mail».

Η Βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει οτι στον Ντέιβιντ Μπέκαμ έγινε πρόταση από την Παρί Σεν Ζερμέν να ανανεώσει για ακόμη ένα χρόνο τη συνεργασία του μαζί της, ωστόσο αυτός αρνήθηκε.

Ο λόγος; Η επιθυμία του να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, μετά από περισσότερες από 2 δεκαετίες παρουσίας σε top επίπεδο, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Για την απόφασή του αυτή, μίλησε στο Sky Sports και στον πρώην συμπαίκτη του, Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος τον ρώτησε αν θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσει: «Πιστεύω. Δεν ξέρω. Αγαπάω πολύ το άθλημα. Νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή. Το πρόβλημα είναι ότι πιστεύω πως πάντα μπορώ να κάνω περισσότερα» απάντησε.

Όσο για το πότε πήρε την απόφαση αυτή; «Όταν ο Μέσι με περνούσε σαν…σταματημένο στο εντός έδρας ματς. Δεν ξέρω πότε το αποφάσισα. Αισθάνομαι ότι υπήρξα τυχερός στην καριέρα μου και ότι αγωνίστηκα σε αυτούς τους συλλόγους και κατέκτησα τρόπαια. Νομίζω ότι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις ΗΠΑ πέρυσι και φέτος στην Παρί να πάρω το πρωτάθλημα στη Γαλλία, είναι ένας καλός τρόπος για να αποχωρήσεις. Είναι όνειρο κάθε αθλητή να φεύγει όταν βρίσκεται σε υψηλό επίπεδό».

Η καριέρα του

Ο «Μπεκς» αποτέλεσε γέννημα θρέμμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία έμεινε μέχρι το 2003 όταν και μετακόμισε στην Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκεί έμεινε για 4 χρόνια και το 2007 αναχώρησε για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα για τους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Η παρουσία του όμως εκεί δεν ήταν και τόσο ικανοποιητική, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί για δύο σεζόν δανεικός στην Μίλαν.

Τον Ιανουάριο υπέγραψε συμβόλαιο 6μηνης συνεργασίας με την Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία βοήθησε να επιστρέψει στους τίτλους μετά από 19 χρόνια.

Αναλυτικά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κέρδισε τους παρακάτω τίτλους…

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Πρωταθλήματα: 6
Κύπελλα: 2
Community Shield: 4
Τσάμπιονς Λιγκ: 1
Διηπειρωτικο: 1

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Πρωτάθλημα: 1
Σούπερ Καπ Ισπανίας: 1

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ
Πρωταθλήματα: 2
MLS Supporters Shield: 2

ΓΑΛΛΙΑ
Πρωτάθλημα: 1

By