Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φορολογικές δηλώσεις-Πότε θα ανοίξει η εφαρμογή στο Taxisnet

Φορολογικές δηλώσεις-Πότε θα ανοίξει η εφαρμογή στο Taxisnet

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Στάθη Βελισσαράκο την ερχόμενη βδομάδα, εκτός απροόπτου, θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet.

Η εκτίμηση του είναι ότι οι φετινές χρεωστικές φορολογικές δηλώσεις (δηλ. που θα πρέπει οι φορολογούμενοι να πληρώσουν φόρο) θα εξοφληθούν σε περισσότερες δόσεις ώστε να παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής του φόρου για να διευκολυνθούν ταμειακά οι φορολογούμενοι. Αντίθετα οι δηλώσεις που είναι Πιστωτικές (δηλ. αυτές που οι φορολογούμενοι θα έχουν να λαμβάνουν επιστροφή φόρου)το Υπουργείο Οικονομικών θα επισπεύσει διαδικασίες για την επιστροφή φόρου με σκοπό την τόνωση ρευστότητας στους συγκεκριμένους φορολογούμενους.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων δεν θα είναι η 30 Ιουνίου 2020 όπως έχει οριστεί αρχικά, αλλά θα δοθεί νέα καταληκτική ημερομηνία από το Υπουργείο Οικονομικών που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι μετά τις 20 Ιουλίου 2020.

Επίσης ο φοροτεχνικός μας Στάθης Βελισσαράκος δήλωσε ότι ένα ακόμη μέτρο που θα βοηθούσε στην τόνωση ρευστότητας της αγοράς θα ήταν είτε η μείωση είτε η κατάργηση την προκαταβολή φόρου εισοδήματος 2021 στις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος για ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες που ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ που έχουν ανακοινωθεί.

By