Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2019

71,5 εκατομμύρια iPhone αναμένεται να πουλήσει η Apple

iphone6plus

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων της αγοράς KGI Securities και τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple εκτιμάται ότι θα πουλήσει 71,5 εκατομμύρια συσκευές iPhone το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ο Ming-Chi Kuo που έχει στο παρελθόν κάνει ορισμένες ακριβείς εκτιμήσεις που αφορούν στην Apple εξαιτίας των πηγών που έχει στην κατασκευαστική αλυσίδα της Αμερικάνικης εταιρείας, ισχυρίζεται ότι οι αποστολές από τρίμηνο σε τρίμηνο θα παρουσιάσουν αύξηση 84% το Q4, και προβλέπει ότι το iPhone 6 θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος. Το iPhone 6 αναμένεται να οδηγήσει τον μεγαλύτερο όγκο των πωλήσεων με ποσοστό 60%, δηλαδή περίπου 41,65 εκατομμύρια τεμάχια.

Το iPhone 6 Plus ωστόσο δεν αναμένεται να τα πάει τόσο καλά επειδή οι προμηθευτές έχουν συναντήσει αρκετά θέματα που αφορούν στην κατασκευή του, και οι πωλήσεις του θα εξαρτηθούν κατά μεγάλο μέρος από την αλυσίδα τροφοδοσίας. Ο Min-Chi Kuo περιμένει να μειωθούν οι πωλήσεις δραματικά μέσα στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, περίπου στις 49,5 εκατομμύρια μονάδες συνολικά όταν περάσει η περίοδος των διακοπών και η ζήτηση ανάμεσα στα δύο νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα διαμορφωθεί περίπου σε 2:1.

O Kuo λέει επίσης ότι μέσα στο 2015, θα σταματήσει η παραγωγή των iPhone 5C και iPhone 4S για να κάνουν χώρο για το iPhone 5s, το οποίο θα προσφέρεται δωρεάν με συμβόλαιο.

By