Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2019

Aρνητική εξέλιξη το κοινό ανακοινωθέν υποστηρίζουν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι

Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε πως τα κόμματα, που διαφωνούν, δεν αποτελούν το 76% των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι το 2004 είχαν απορρίψει το σχέδιο Ανάν

cyprus2503

Παρά τα επιχειρήματα, που παρουσίασε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, υπέρ του κοινού ανακοινωθέντος στη βάση του οποίου θα γίνουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση, η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι, διαφωνούν κάθετα και το θεωρούν ως «εξόφθαλμα αρνητική συμφωνία για την ελληνοκυπριακή πλευρά». Επισημαίνεται ότι, ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε πως τα κόμματα, που διαφωνούν, δεν αποτελούν το 76% των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι το 2004 είχαν απορρίψει το σχέδιο Ανάν.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι, παρά τις δημόσιες εξηγήσεις που έδωσε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Αναστασιάδης για την εξασφάλιση των τριών singles (μια ιθαγένεια, μια διεθνής προσωπικότητα, μια κυριαρχία) και τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιμένει στη θέση του για ασάφειες στο κοινό ανακοινωθέν. Υποστήριξε ότι «έγιναν νέες υποχωρήσεις προς ικανοποίηση της Τουρκίας», ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά «αρκείται σε υπονοούμενα». Σε ερώτηση, αν το ΔΗΚΟ θα παραμείνει ή όχι στον κυβερνητικό σχηματισμό, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η απόφαση θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, τα οποία θα συνέλθουν μόλις καταρτιστούν σε σώμα.

By