Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Αυτή είναι η πρόταση των θεσμών

Θυμίζουμε πως το θρίλερ της διαπραγμάτευσης συνεχίζεται, σε ένα σκηνικό παρατεταμένης αγωνίας, με το eurogroup να αρχίζει σε λίγα λεπτά

eurogroup

Σύμφωνα με πληροφορίες που μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας η πρόταση που έκαναν οι θεσμοί περιλαμβάνει την υποχώρηση τους στο θέμα του ΦΠΑ για τα βασικά τρόφιμα, την αποδοχή της ελληνικής πρότασης για τα έσοδα που θα προκύψουν από την φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου,  καθώς και εκείνα από την κινητή τηλεφωνία.

Οι δανειστές θέλουν να ανέβει ο  ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% όπως και στον τουρισμό και στα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Επιμένουν στη κατάργηση των εκπτώσεων του συντελεστή του ΦΠΑ  στα νησιά, στην ισχύ του ΕΝΦΙΑ και για το 2016, στην μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. ευρώ, στην κατάργηση των εξαιρέσεων των αγροτών σε θέματα όπως το πετρέλαιο κίνησης.

Ζητούν επίσης άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων και του 20% των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, που ανήκουν στη κατηγορία των υψηλόμισθων. Επίσης προσβλέπουν στην σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για τα επόμενα χρόνια.

Θυμίζουμε πως το θρίλερ της διαπραγμάτευσης συνεχίζεται, σε ένα σκηνικό παρατεταμένης αγωνίας, με το eurogroup να αρχίζει σε λίγα λεπτά και οι ΥΠΟΙΚ των ευρωπαϊκών κρατών αν έχουν στη διάθεση τους δύο κείμενα. Ένα της ελληνικής πλευράς και ένα των δανειστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)