Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2019

Άγνωστοι επιχείρησαν να εισέλθουν σε στρατόπεδο της Αττικής

Όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων εκρηκτικά βλήμματα

STRATOPEDO(BENIZELOS)

Απόπειρα εισόδου σε στρατόπεδο της Αττικής όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων εκρηκτικά βλήμματα πραγματοποίησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο άγνωστα άτομα, σύμφωνα με ενημέρωση του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Τα άγνωστα άτομα, στις 00.20 εντοπίσθηκαν να επιχειρούν να κόψουν την περίφραξη. Στο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, εκρηκτικά βλήματα, καθώς και πειστήρια της αστυνομίας που αφορούν σε διάφορα είδη οπλισμού που έχει βρεθεί στην κατοχή συλληφθέντων και έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σε μονάδες όπου φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, αντιαρματικά όπλα, μετά από εντολή του κ. Δένδια προς τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.

Αφορμή στάθηκαν πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση του υπουργείου, λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, για ενδεχόμενη απόπειρα κλοπής αντιαρματικών όπλων από στρατόπεδο της Κορινθίας.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο που πραγματοποιήθηκε η απόπειρα μετακινήθηκε προς ενίσχυση φύλαξης ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων.

By