Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2019

Άγνωστο αν θα συνεχίσει στο κυβερνητικό σχήμα ο Καμμένος

Σκληρές δηλώσεις του υπουργού για τα παρελκόμενα της χθεσινής Συνόδου

tsipras-kammenos

«Πύρινες» δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα από τη Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες. Ένα πραξικόπημα που έφτασε στο σημείο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός με ολικό κούρεμα καταθέσεων και κατάρρευση τραπεζών, είπε ο Πάνος Καμμένος

Ο Αλέξης Τσίπρας για να αποφύγει αυτή την κατάσταση ξημερώματα έφτασε στο σημείο να αποδεχτεί μια συμφωνία. Μια συμφωνία που δεν είναι κοντά στις αρχές μας. Μιλά για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας. Μιλά για αλλαγές νόμου που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών. Αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση των συνταγματικών αξιών. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες. Αύριο θα κάνουμε ΚΟ.

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού έχει την συμπαράσταση των Ελλήνων. Θα προχωρήσουμε μαζί ώστε η κυβέρνηση να διεκδικήσει το δίκαιο των πολιτών.

Αλλάξαν πολλά από χθες το βράδυ και θέλω να ευχαριστήσω δυνάμεις στην Ευρώπη και εκτός που συμπαραστάθηκαν. Στη δημοκρατία υπάρχουν λύσεις. Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο χθες. Το λόγο έχει η Βουλή.

Δεν θα δεχτούμε, είπε, να είμαστε σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πολιτικές δυνάμεις που ενώ ο πρωθυπουργός πάλευε αυτοί τα έδιναν όλα.

Ονομάτισε μάλιστα τα κόμματα της Ν.Δ. και του Ποταμιού.

By