Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2020

Άγρια κόντρα στη Βουλή: Ο Γεωργιάδης απείλησε με μήνυση τον Μανιό

Σε φορτισμένο κλίμα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις 120 δόσεις και τις ρυθμίσεις για τη 13η σύνταξη και τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ.

Οι κόντρες και οι καυγάδες δεν έχουν σταματημό με την ένταση να χτυπάει κόκκινο. Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Μανιός συγκρούστηκαν άγρια όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκάλεσε υμνητή της χούντας.

«Είναι πολύ θλιβερό να έρχομαι σε αυτό το ιερό βήμα μετά τον κ. Γεωργιάδη. Επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης τι ψηφίζει ο λαός, ψηφίζοντας τη ΝΔ. Όταν ψηφίζει ο λαός τη ΝΔ, δεν ψηφίζει υμνητές της χούντας. Και είναι θλιβερό γιατί είχα την τύχη να παλέψω ενάντια στη χούντα», είπε ο κ. Μανιός, προκαλώντας την έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη που απείλησε με κατάθεση μήνυση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τη συζήτηση της περασμένης εβδομάδας για την χούντα και το χουντικό παρελθόν θα περίμενα όλα αυτά να τα αφήσετε στην άκρη», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Αύριο θα υποβάλλω μήνυση για αυτά που είπατε για ηθική μου συγκρότηση, και εσείς μην έρθετε εδώ να ζητήσετε να μην αρθεί η ασυλία σας». Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους: «Ειδικά εσείς κ. Μανιέ που στηρίζατε μέχρι πρόσφατα και τον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Καμμένος σας αποκαλεί στο βιβλίο του τρομοκράτη και εσείς τον στηρίζατε».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον Νίκο Μανιό για την κάλυψη των ανασφάλιστων επί υπουργίας του, πέρασε στην αντεπίθεση, προκαλώντας να καταθέσει μια βεβαίωση στην εφορία ενός ασθενούς.

«Ο κ. Γεωργιάδης είπε ψέματα ότι δήθεν είχε φτιάξει νόμο για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων. Ήμουν γιατρός του ΕΣΥ. Νοσοκομείο παίδων Πεντέλης. Το 2014 είχε μόνο 4000 ευρώ για όλους τους ανασφάλιστους.

Έκανε 660 ευρώ μια απλή εγχείρηση στραβισμού. Δηλαδή αν έρχονταν 3 παιδιά , το χρόνο και 4 σκωληκοειδίτιδες τέρμα. Μετά πηγαίναν τα σημειώματα στην εφορία. Μην διανοηθεί να με διαψεύσει.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2013- δεν ήμουν βουλευτής- σε μεγάλο συνέδριο για 30 χρόνια ΕΣΥ, είπα ότι ο τρόπος που είχε συντάξει το νόμο για τα φάρμακα έδινε το δικαίωμα να έχει το ένα χέρι κάτω από το γραφείο και με το άλλο να υπογράφει

«Με δική μου εντολή κανένα νοσοκομείο δεν χρέωνε ασθενή. Λέτε ψέματα», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

By