Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Αλαφούζος σε Μπεργκ: «Φέρε αυτά που ζητάμε και φύγε»

Η αναταραχή που έχει προκληθεί στον Παναθηναϊκό εξαιτίας του ταξιδιού του Μάρκους Μπεργκ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να συζητήσει με την Αλ Αΐν, δυσαρέστησε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο. Κυρίως, επειδή ο ίδιος έχει ασχοληθεί προσωπικά με τον Σουηδό επιθετικό, έχει ικανοποιήσει πολλές επιθυμίες του και τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα εξοφληθεί στα τέλη Ιουνίου.

Λίγο μετά την πρώτη εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, μετά την απόρριψη από τον Παναθηναϊκό της πρότασης της Αλ Αΐν, ο Μάρκους Μπεργκ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο Μπεργκ τόνισε στον Αλαφούζο ότι θέλει να πάρει μεταγραφή στην Αλ Αΐν, διότι η προσφορά από το Άμπου Ντάμπι είναι εξωπραγματική και τον εξασφαλίζει δια βίου. Για αυτό, του ζήτησε να υπάρξει διαλλακτικότητα  από τον Παναθηναϊκό στις συζητήσεις και να οδηγηθούν σε συμβιβασμό.

Ο Αλαφούζος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το «άδειασμα» που θεωρεί ότι υπέστη από τον ποδοσφαιριστή, λέγοντας του πως δεν έπρεπε να συμπεριφερθεί κατ” αυτό τον τρόπο. Μάλιστα, του επισήμανε πως εάν ο Σουηδός ενεργούσε διαφορετικά, θα υπήρχε άλλη κατάληξη.

Με την εξέλιξη των γεγονότων, ο Αλαφούζος ανέφερε στον Μπεργκ πως ο Παναθηναϊκός θα συμφωνήσει με την Αλ Αΐν μόνο εάν ικανοποιηθεί οικονομικά, στο ποσό που ορίζουν ο Λυμπερόπουλος και η διοίκηση…

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΡΗΤΡΑ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος συνομίλησε με τον ατζέντη του Μπεργκ, Στάινερ Ντίετζ το βράδυ της Τρίτης (20/6) και του διεμήνυσε ότι η Αλ Αΐν πρέπει να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Είναι σαφές πως ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού δεν «οχυρώνεται» πλέον πίσω από τη ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του Μπεργκ, αλλά απαιτεί ένα παρεμφερές ποσό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησε περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ με την προοπτική να συμβιβαστεί στα 5 εκατομμύρια.

Όμως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να συναινέσει με ένα ποσό κοντά στα 3-3,5 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο Λυμπερόπουλος τόνισε στον Ντίετζ ότι ο Μπεργκ υποχρεούται να βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη (29/6) για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By