Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Amazon, Microsoft και Google: Πόσο μεγαλύτερες μπορούν να γίνουν;

Αναλυτές της Wall Street δίνουν τις δικές τους απαντήσεις

Πόσο μεγαλύτερες μπορούν να γίνουν οι κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο;

Amazon, Microsoft, Alphabet και Intel μαζί, είχαν περισσότερα από 100 δισ. δολάρια σε έσοδα στο γ’ τρίμηνο, ή αλλιώς το 2% του αμερικανικού ΑΕΠ για την αντίστοιχη περίοδο.

Με βάση τους υπολογισμούς της αγοράς, οι τεχνολογικοί κολοσσοί μπορούν να προσθέσουν επιπλέον 75 δισ. δολάρια στην ενοποιημένη χρηματιστηριακή τους αξία και να ωθήσουν σε ένα ακόμη χρηματιστηριακό ράλι.

Μια από τις κύριες αιτίες ισχυροποίησης των οικονομικών δεδομένων των εταιρειών αυτών, είναι η πολύ σημαντική άνοδος του ψηφιακού «σύννεφου» (cloud), ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τα επιχειρηματικά κέντρα δεδομένων στο διαδίκτυο.

Οι αναλυτές της Wall Street έχουν ήδη ανεβάσει σημαντικά τον στόχο για την τιμή των μετοχών. Η Credit Suisse ανέβασε τις εκτιμήσεις της για την Amazon στα 1.385 από τα 1.250 δολάρια, σημειώνοντας ότι υπάρχει χώρος για άνοδο της μετοχής έως και 42% εντός των επόμενων 12 μηνών.

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι η Alphabet μπορεί μέσα στον επόμενο χρόνο να δει τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 24%.

Ακόμη και για την Intel, η οποία έχει δείξει σημάδια κάμψης, δήλωσε ότι τα έσοδα από τα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα δεδομένων αυξήθηκαν κατά 7%, διαψεύδοντας όλες τις προσδοκίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By