Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Ανοίγει και άλλο την «ψαλίδα» ο Ευ. Μεϊμαράκης

Συγκεντρώνει το 49,8% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί με 17,6%

meimarakis3

Δημοσκόπηση της Opinion poll δίνει αρκετά μεγάλο προβάδισμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 49,8% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί με 17,6%, τον Απόστολο Τζιτζικώστα με 16,9% και τον Άδωνι Γεωργιάδη με 9,5%.

Στην παράσταση νίκης ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 68,4% ενώ πρώτος είναι και στο ερώτημα «ποιος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός» με ποσοστό 61,4%. Επίσης θεωρείται καταλληλότερος (60,8%) για πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ενότητα της παράταξης και ο κ. Μεϊμαράκης επιλέχθηκε από το 61,7%. Ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε 13,8%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 11,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 4,6%. Σύμφωνα με την έρευνα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 57,6% εκτιμά ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. Στο ίδιο ερώτημα π κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 12,6%, ο κ. Τζιτζικώστας 11,7% και ο κ. Γεωργιάδης 5,2%.

Επίσης, έξι στους δέκα πολίτες επιθυμούν να συνεχίσει ο κ. Μεϊμαράκης έναντι του 34,1% που επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας.

By