Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αθήνα

Ισχυρές βροχές ακόμη και χαλαζόπτωση

vroxi kataigida kairos

Ισχυρή βροχόπτωση πλήττει την πρωτεύουσα από τις 6 μ.μ. μερικές περιοχές να αντιμετωπίζουν ακόμη και χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με αέρα.

Οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους αυτής τη στιγμή θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναπτύσσουν χαμηλές ταχύτητας προς αποφυγής ατυχημάτων.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και αύριο Σάββατο, με με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, κεντρικά και νότια. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Αναλυτικά, το Σάββατο η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Άστατο καιρό με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τμήματα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά ασθενείς, οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

By