Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Αποζημίωση εκατομμυρίων και συγγνώμη στη Μελάνια Τραμπ από τη Daily Mail

Καυτός συμβιβασμός ανάμεσα στη Μελάνια Τραμπ και την εφημερίδα Daily Mail, μετά από άρθρο της που υπονοούσε ότι παρείχε και άλλες υπηρεσίες πέρα ​​από το μόντελινγκ.

Η βρετανική Daily Mail συμφώνησε να πληρώσει τεράστια αποζημίωση στη Μελάνια Τραμπ. Σύμφωνα με το Reuters, η εφημερίδα, εκτός από το ποσό που θα καταβάλει στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, εξέδωσε σήμερα και δημόσια συγγνώμη για ένα άρθρο που δημοσίευσε σχετικά με τη σταδιοδρομία της Μελάνια ως μοντέλο.

Η Μελάνια είχε καταθέσει μήνυση ζητώντας 150 εκατομμύρια δολάρια εναντίον του ιδιοκτήτη της Daily Mail, υποστηρίζοντας το άρθρο της είχε κοστίσει εκατομμύρια δολάρια.

Reuters
Reuters

Σήμερα, η Daily Mail ζήτησε συγγνώμη για το άρθρο και είπε ότι θα εκδώσει ανάκληση.

«Μελάνια Τραμπ, μία συγγνώμη» ήταν ο τίτλος του άρθρου, αναφέροντας:

«Η ιστοσελίδα Mail Online και η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα της 20ής Αυγούστου του 2016 για τη Μελάνια Τραμπ όπου αμφισβητούσε τη φύση της δουλειάς της ως επαγγελματίας μοντέλο,αφήνοντας ισχυρισμούς ότι παρείχε άλλες υπηρεσίες πέρα ​​από το μόντελινγκ. Το άρθρο έγραφε ότι η κ. Τραμπ αλλά και ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου της αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ το άρθρο αναφέρει ότι δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς. Το άρθρο ισχυρίστηκε επίσης ότι ο κύριος και η κυρία Τραμπ ενδέχεται να είχαν συναντηθεί τρία χρόνια πριν συναντηθούν στην πραγματικότητα, χαρακτηρίζοντας την πραγματική τους συνάντηση ως «τέχνασμα».

Δεχόμαστε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί σχετικά με την κ. Τραμπ δεν είναι αληθείς και θα αποσύρουμε τα δημοσιεύματα. Ζητούμε συγγνώμη από την κ. Τραμπ για οποιαδήποτε ταλαιπωρία που προκάλεσε αυτή η δημοσίευση.

Για να τακτοποιήσουμε τις δύο αγωγές της κ. Τραμπ εναντίον μας, συμφωνήσαμε να καταβάλουμε αποζημίωση και τα δικαστικά της έξοδα».

Ατομο που γνωρίζει την κατάσταση, δήλωσε ότι ο συμβιβασμός ανάμεσα στα δύο μέρη κατέληξε σε 3 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των νομικών εξόδων.

Reuters
Reuters
By