Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Άστραψε και Κάρφωσε» ο Κεγκέρογλου για ενότητα και ασφαλιστικό – Δείτε τι ειπώθηκε στη Κ.Ο.

Ευθείες βολές του Κεγκέρογλου κατά Γρηγοράκου, Χριστοφιλοπούλου και Ανδρουλάκη που μιλούν στα κανάλια χωρίς πρώτα να έχουν συζητήσει στα όργανα

pasok-koinov-thumb-large

Θυελλώδης ήταν η χτεσινή συνεδρίαση στη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις διάφορων στελεχών, περί αποστασίας, αλλά και ανάγκης πολιτικού στίγματος.

ρεπορτάζ Παναγιώτης Φωτεινός

Η συνεδρίαση αυτή που έγινε στη σκιά των εσωκομματικών αναταράξεων, πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή και κράτησε αρκετή ώρα, καθώς τα πνεύματα ήταν αρκετά τεταμένα. Μέρος σε αυτή τη συνεδρίαση έλαβε και ο υπεύθυνος του αρμόδιου τομέα Κώστας Πανταζής, αλλά και οι Δημήτρης Καρύδης και  Γιώργος Κουτρομάνης.

Στην επεισοδιακή όπως εξελίχτηκε συνεδρίαση, πρώτος πήρε το λόγο, ως είθισται, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, που στη τοποθέτηση του επεσήμανε, πως όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη πρέπει να είναι συνεπείς στις δηλώσεις τους και πως δε μπορεί να λέει ο κ. Γρηγοράκος για δεύτερη ημέρα τα ίδια περί στελεχών από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ πιο πριν έχει διαβεβαιώσει πως δε θα συνεχιστεί κάτι τέτοιο. Ο Β. Κεγκέρογλου συνέχισε την ομιλία του μάλιστα στον ίδιο τόνο επισημαίνοντας, πως «όποιος θέλει να αποχωρήσει από το κόμμα ας προχωρήσει σε αποστασία να τελειώνουμε».

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Σαφείς ήταν οι αιχμές απέναντι στην υπεύθυνη κοινωνικής υγείας και ασφάλισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, αλλά και στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη οι οποίοι τοποθετήθηκαν υπέρ της ψηφοφορίας σε ένα μέρος του ασφαλιστικού, χωρίς πρώτα να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το κόμμα. Tο Νίκο Ανδρουλάκη μάλιστα  ευχαρίστησε και ο συντάκτης του νομοσχεδίου Γιώργος Κατρούγκαλος, για τη τοποθέτηση του αυτή, στο τηλεοπτικό σταθμό mega.

Σε αυτό το σημείο μάλιστα η κ. Χριστοφιλοπούλου αποχώρησε λέγοντας πως «εδώ δεν είναι αποφασίζουμε και διατάσουμε»

Μετά το γραμματέα της Κ.Ο. το λόγο πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το ασφαλιστικό. Χαρακτηριστικές μάλιστα ήταν οι δηλώσεις του πως «ένας τέτοιος νόμος δε θα χρειάζονταν να έρθει, αν δεν είχε «διαπραγματευτεί» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεν είχε καταστρέψει μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, το ασφαλιστικό μας σύστημα».

Στο σημείο αυτό της ομιλίας του ο Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε πως η μόνη παρέμβαση που θα γίνονταν αν δεν είχε αναλάβει ο κ. Τσίπρας θα ήταν μία ανεπαίσθητη μείωση στις επικουρικές, για να του απαντήσει ο Κώστας Σκανδαλίδης πως χρειάζονταν παρέμβαση.

Ο Α. Λοβέρδος σήκωσε το γάντι και ανταπάντησε στον Κ. Σκανδαλίδη πως «έτσι δικαιώνεις το ΣΥΡΙΖΑ» και πως πρέπει «το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει το μήνυμα του απέναντι στο κόσμο, γιατί έτσι είναι θόλο και πως κανείς δε πρέπει να μιλάει για αυτό από μόνος του»

Ο βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τζελέπης στην ομιλία του, παρότρυνε τους συναδέλφους του να μη ψηφίσουν το ασφαλιστικό και στάθηκε ιδιαίτερα στο αγροτικό θέμα, αναφέροντας πως και εκεί θα υπάρχουν συγκεντρώσεις και πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει βάρος και σε αυτό το θέμα, στηρίζοντας την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των αγροτών

Ο Γιάννης Μανιάτης από τη πλευρά του υπήρξε πιο συγκαταβατικός τονίζοντας, πως πρέπει  να σκεφτούμε πολύ σοβαρά  αν πρέπει να ψηφίσουμε το συγκεκριμένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη μεριά του συνέστησε ηρεμία και ψυχραιμία αυτές τις ημέρες και στάθηκε στο γεγονός πως «όποιος φεύγει από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, όταν θελήσει να επιστρέψει, γυρνάει πάντα με καλύτερους όρους» ενώ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους όπως έκανε και το καλοκαίρι με το μνημόνιο. Το ίδιο κάνει και τώρα» και συνέχισε πως «το συγκεκριμένο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει και ταξικά και γενεαλογικά χαρακτηριστικά. Στοιχεία που θα επηρεάσουν άμεσα τις επόμενες γενιές που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο . Χτυπάει τους ελευθέρους επαγγελματίες και όλες τις παραγωγικές τάξεις που φέρνουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας και ιδίως τους νέους. Δε γίνεται να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία και πρέπει να εκφράσουμε ακριβώς αυτούς τους ανθρώπους που πλήττονται από το νόμο Κατρούγκαλου».