Σάββατο, 25 Μαΐου, 2019

Αξίζει πάνω από 100 δισ. τελικά το Instagram;

Το δίκτυο προσελκύει νέους χρήστες με ταχύτερο ρυθμό από το Facebook και είναι σε πορεία για να ξεπεράσει τους 2 δισ. χρήστες.

Αξία μεγαλύτερη από 100 δισ. δολάρια εκτιμάται ότι θα είχε το Instagram, το κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες ιδιοκτησίας Facebook, αν ήταν μία αυτόνομη εταιρεία. Να σημειωθεί ότι αξίζει 100 φορές περισσότερο από το 1 δισ. που αγοράστηκε το 2012, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Η πλατφόρμα που έφτασε το 1 δισ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες νωρίτερα αυτόν τον μήνα αναμένεται να οδηγήσει τα έσοδα υψηλότερα από 10 δισ. δολάρια τους επόμενους 12 μήνες.

Το δίκτυο προσελκύει νέους χρήστες με ταχύτερο ρυθμό από το Facebook και είναι σε πορεία για να ξεπεράσει τα 2 δισ. χρήστες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το κοινό του είναι επίσης νεότερο, κάνοντας το πιο ελκυστικό στους διαφημιστές. Και σε αντίθεση με το Facebook, ακόμη αναπτύσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Instagram θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει περίπου το 16% των εσόδων του Facebook την επόμενη χρονιά, σημειώνοντας άνοδο από το 10,6% του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, ανακοίνωσε την προσθήκη της τηλεόρασης Instagram, ή IGTV, την προηγούμενη εβδομάδα.

Tα περισσότερα έσοδα πάντως του δικτύου θα προκύψουν από τις διαφημίσεις στη ροή ειδήσεων καθώς η τηλεοπτική πλατφόρμα ακόμη εξελίσσεται.

By