Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Bild: Ποιος λέει ψέματα στο πόκερ για το ελληνικό χρέος;

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών

tsipras

«Ποιος λέει ψέματα στο πόκερ για το ελληνικό χρέος;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Bild, σημειώνοντας ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θεωρούν ο καθένας τον εαυτό του νικητή σε αυτό το «παιχνίδι».

bilddddf

«Πρόκειται για μία μάχη με τις λέξεις. Εδώ, Γερμανοί, εκεί Έλληνες. Και οι δύο δηλώνουν νικητές στο πόκερ της ΕΕ για το χρέος των Ελλήνων. Μετά τη συμφωνία ο Τσίπρας είχε ισχυριστεί ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ότι ‘τραβήξαμε μια γραμμή κάτω από το λογαριασμό της ΕΕ’. Αντιθέτως, ο Σόιμπλε, αμέσως μετά τη συμφωνία, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί όλες τις υποχρεώσεις της» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild και συνεχίζει, αντιπαραθέτοντας δηλώσεις του Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγν Σόιμπλε προκειμένου να εξακριβώσει ποιος από τους δύο λέει ψέματα.

Ενδεικτικά:«Ο Αλ. Τσίπρας λέει: Έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και έχουμε αφήσει την τρόικα πίσω μας.

Από την πλευρά του ο Β. Σόιμπλε τονίζει: Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμά μόνο με τη συμφωνία και των τριών θεσμών που προηγουμένως αποκαλούνταν τρόικα».

bild2dd

By