Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2019

Μπλόκα στήνουν οι αγρότες σε Μάλγαρα και τελωνείο Ευζώνων

Ξεκινούν και επίσημα πλέον τις κινητοποιήσεις τους σήμερα αγρότες με τα τρακτέρ τους στην Κεντρική Μακεδονία και το πρώτο μπλόκο που θα στηθεί θα είναι αυτό στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και τα διόδια των Μαλγάρων, όπως αποφασίστηκε στην χθεσινή συνέλευση της αρμόδιας συντονιστικής επιτροπής.

Στο μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης για δύο ώρες. Το συγκεκριμένο μπλόκο θα ενισχυθεί μέσα στο σαββατοκύριακο, με τρακτέρ από την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα.

Λίγο πριν τον αποκλεισμό οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, όπου θα συζητήσουν θέματα για την κλιμάκωση του αγώνα τους, την πολυήμερη παραμονή τους στο μπλόκο, αλλά και το συντονισμό με άλλα μπλόκα ανά την Ελλάδα με βάση το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Κλειστός είναι και ο κόμβος του Αγίου Δημητρίου, στην Ιονία Οδό. Επιπλέον, οι αγρότες συνεχίζουν να κλείνουν καθημερινά την εθνική Πατρών-Κορίνθου (6-8μ.μ.), ενώ κινητοποιήσεις γίνονται και στην Κρήτη.

Παράλληλα, οι αγρότες των Σερρών- που είναι με τα τρακτέρ τους στην Θεσσαλονίκης-Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα- θα επιχειρήσουν ξανά να κατευθυνθούν προς το τελωνείου του Προμαχώνα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής, όπως είπε ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 30/1 θα βάλουν μπρος τα τρακτέρ τους, και μετά τις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα στήσουν το μπλόκο τους σε περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία».

By