Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Brexit: Χιλιαδες διαδηλωτές στους δρόμους του Λονδίνου – Θέλουν δημοψήφισμα

Κρίσιμες είναι οι στιγμές που διαδραματίζονται στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο σημαντική συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων όσον αφορά το Brexit.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο συγκλήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου με σκοπό να αποφασιστεί το σχέδιο που θα διαμορφώσει το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου.
21779087

Μέσα στη Βουλή, λοιπόν, κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί δίνουν «μάχη», ωστόσο κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στους δρόμους του Λονδίνου. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει το κέντρο της πρωτεύουσας και ζητούν νέο δημοψήφισμα για το Brexit.

Οι διοργανωτές της καμπάνιας «People’s Vote», δηλώνουν πως το μόνο που θέλουν είναι να επιβεβαιώσουν ότι ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας είναι ικανοποιημένος με την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τους όρους που έχουν τεθεί από τον Μπορίς Τζόνσον.

Μάλιστα, μία ομάδα διαδηλωτών έσυρε ένα σατυρικό άρμα το οποίο απεικονίζει τον Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής της καμπάνιας του Brexit στο δημοψήφισμα, να κρατάει σαν κούκλα τον Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με το bbc.com, ένας διαδηλωτής υποστηρίζει ότι «το Brexit έχει πάρει τελείως λάθος κατεύθυνση. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά προετοιμάζομαι για το χειρότερο».

Η πορεία που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι θα καταλήξει στην πλατεία Κοινοβουλίου του Λονδίνου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By