Κυριακή, 26 Μαΐου, 2019

Brexit: Η στερλίνα μπορεί να είναι ήδη πολύ φθηνή για να πέσει κι άλλο

«Η στερλίνα μπορεί να είναι ήδη υπερβολικά φθηνή για να οδηγηθεί σε νέα πτώση, σε περίπτωση ακύρωσης του Brexit», γράφει το Bloomberg.

«Η στερλίνα μπορεί να είναι ήδη υπερβολικά φθηνή για να οδηγηθεί σε νέα πτώση, σε περίπτωση ακύρωσης του Brexit».

Τα ανωτέρω αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στο Brexit.  

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, τα ιστορικά χαμηλά του βρετανικού νομίσματος μπορεί να είναι και αυτά που θα το… προστατέψουν από τα χειρότερα, εάν ακυρωθεί το Brexit.

H στερλίνα μετρά, άλλωστε, απώλειες 15% από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το Brexit, τον Ιούνιο του 2016.

Και καθώς, όπως όλα δείχνουν, στις 11 Δεκεμβρίου οι Βρετανοί βουλευτές αναμένεται να απορρίψουν το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που υπέγραψαν η Τερέζα Μέι, σημαντική μερίδα αναλυτών προειδοποιεί πως «το κλίμα απογοήτευσης έχει ήδη προεξοφληθεί από τις αγορές, άρα σε περίπτωση ακύρωσης του Brexit η πτώση για το βρετανικό νόμισμα δεν θα είναι ραγδαία».

«Οι αγορές συναλλάγματος έχουν ήδη προεξοφλήσει την αποτυχία της Μέι να περάσει από τους βουλευτές, στις 11 Δεκεμβρίου, τη συμφωνία για το Brexit», εκτιμούν οι αναλυτές της Barclays.

Σύμφωνα άλλωστε με τους σχετικούς δείκτες του Bloomberg, η στερλίνα είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα νομίσματα διεθνώς.

«Υπάρχει σίγουρα μια έκπτωση… φόβου σε ό,τι αφορά ένα άτακτο Brexit», σχολιάζει, από την πλευρά του, ο Patrick Perret-Green, επικεφαλής αναλυτής της AdMacro.

By