Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χάρης Κονδύλης: Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες

Αλλαγή γενιάς με νέο παραγωγικό μοντέλο

xaris kondilis

Ο ερχομός- άνοδος στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και η επτάμηνη διακυβέρνησή του εξάλειψε το δίλημμα περί μνημονιακής- αντιμνημονιακής πολιτικής.

Τώρα που κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν γνώριζε, κανείς δεν διανοείται να πει πως «λεφτά υπάρχουν» και κανείς λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει πως υπάρχει άλλος δρόμος και ότι μπορούμε να «σκίσουμε τα μνημόνια» ήλθε η ώρα να ακούσουμε, να αποφασίσουμε και να επιλέξουμε την ορθότερη και πιο ορθολογική πολιτική που θα μας βγάλει από την κρίση και θα μας οδηγήσει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η αλήθεια είναι ότι εάν οι πολιτικοί μας δεν πιστέψουν και δεν ακολουθήσουν ριζοσπαστικές- βαθιές μεταρρυθμίσεις με την συναίνεση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας μας- όπως πραγματοποιήθηκε το 1996 για την είσοδό μας στην Ο.Ν.Ε.- τότε τάχιστα θα επανέλθει ο φόβος και ο κίνδυνος ενός «GREXIT» όχι κατ’ ανάγκη από τους εταίρους μας, την Γερμανία ή τον κ. Σόιμπλε αλλά από εμάς τους ίδιους, μην μπορώντας να παραμείνουμε σε ένα τόσο σκληρό νόμισμα, όπως είναι το ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ τιμήθηκε από την πλειοψηφία της ελληνικής νεολαίας μας πολιτεύθηκε με τρόπο, μεθόδους και πολιτικές παλαιολιθικές, οι οποίες απέκλειαν τη νέα γενιά,εμμένοντας σε μια αριστερίστικη ιδεοληψία, αρνούμενος την αξιολόγηση, την αριστεία, την επιβράβευση του καλλίτερου, την ισότιμη αντιμετώπιση των γενεών, αντιστεκόμενος στην περικοπή των πρόωρων συντάξεων.

Άτομα και πολιτικές, τα οποία οδήγησαν ή μιμούνται το παλαιό κομματικό κατεστημένο δεν θέλουν και κυριότερα δεν μπορούν να μας οδηγήσουν στη νέα εποχή.

Μεταρρυθμίσεις, όπως η αξιολόγηση δομών και προσώπων σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, η ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, η εκ βάθρων αναθεώρηση του Συντάγματος με επιβολή «πόθεν έσχες» σε όλες τις λειτουργίες του κρατικού μηχανισμού, αναλογικότερη αλλαγή του εκλογικού νόμου και εκδημοκρατισμό της λειτουργίας των κομμάτων με την κατάργηση της υπερεξουσίας των αρχηγών, η περικοπή των πρόωρων συντάξεων και η ανταποδοτική- αναλογική λειτουργία του συνταξιοδοτικού μας συστήματος, δίνοντας τέλος στην προκλητικά κραυγαλέα ενίσχυση συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών και γενεών, όπως λ.χ. με το Ν. 2084/92, η ριζοσπαστική αναθεώρηση των κοινοτικών ενισχύσεων και γεωργικών επιδοτήσεων προς όφελος αυτών που πραγματικά παράγουν και επιχειρούν και όχι αυτών που «κάθονται» αποτελούν και θα πρέπει να αποτελούν προμετωπίδες της πολιτικής μας, χωρίς αναγκαίο ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο.

Όλες, όμως, οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις και πολιτικές προϋποθέτουν ένα Εθνικό Σχέδιο για την χώρα, ένα «Εθνικό Μνημόνιο» μα κυριότερα απαιτούν ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝκαι προσώπων, ικανών, που πιστεύουν σε αυτές τις αλλαγέςκαι μπορούν να εκφράσουν και να προστατεύσουν τους νέους ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ της εποχής μας,  τους νέους ανέργους, ανασφάλιστους, τους ελεύθερους επαγγελματίες με μπλοκάκια, τις νέες μητέρες, οι οποίες απουσιάζουν από τα παιδιά τους ή τους νέους αγρότες χωρίς επιδοτήσεις και κοινοτικές ενισχύσεις του παρελθόντος.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές απαιτούν πρωτίστως κοινωνική ΕΝΟΤΗΤΑ, σταθερή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,με μπροστάρη τη νέα γενιά της παραγωγής κ της δημιουργίας, η οποία θα ανασυγκροτήσει την κοινωνία, θα επανεκκινήσει την οικονομία, θα εκσυγχρονίσει το κράτος και θα δημιουργήσει το ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ για την ΕΛΛΑΔΑ του 2030…

 

                                                                                    Χάρης Κονδύλης

                                                                                    Δικηγόρος- Μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Α.

                                                                                    Μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

(Visited 1 times, 1 visits today)