Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οριακή άνοδο το άνοιγμα

Αδυναμία παρουσιάζει για μια ακόμη φορά η Αθήνα καθώς κινείται οριακά ανοδικά διακινώντας χαμηλούς τζίρους.

Το νωθρό ξεκίνημα, μια ημέρα πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας επιβεβαιώνει όλους όσοι (και το newmoney) ότι, το θέμα της Κίνας αποτελεί ένα ρίσκο το οποίο κανείς δεν θέλει να πάρει σε μια αγορά, όπως η Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι, οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις δανείζονται φθηνά, ότι η Ελληνική Δημοκρατία δανείστηκε επίσης φθηνά και οι τράπεζες παλεύουν να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια, το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει στην γωνία καθώς στα τέλη της χρονιάς, οι ξένοι επενδυτές δεν παίρνουν ρίσκα.

Εάν συμπληρώσουμε την άποψη ότι κάποιοι ξένοι επενδυτές θέλουν να δουν αποτέλεσμα στα npl’s τότε καταλαβαίνουμε γιατί το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει στις 830 μονάδες ενω υπάρχει μια πρόοδος.

Η CEO της Fidelity Α. Richards αποτύπωσε αυτή την εικόνα λέγοντας χθες ότι, οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις προκαλούν ένταση στην ρευστότητα στις αγορές και μπορούν να αποτελέσουν την «σπίθα» που θα οδηγήσει σ’ ένα συστημικό οικονομικό ρίσκο.

Η επικεφαλής της Fidelity αναφέρεται φυσικά στις υποθέσεις μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας, στην ένταση μεταξύ Βρετανίας – Ευρώπης, στο Ιραν, την Συρία κλπ.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 826,56 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,30%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κερδίζει 1,46% στα 2,435 ευρώ. Άνοδος 0,54% για την Eurobank στα 0,8345 ευρώ. Άνοδος 1,60% για την Alpha bank στα 2,67 ευρώ. Κέρδη 1,38% για την Alpha bank στα 1,54 ευρώ.

Με άνοδο 1,55% η μετοχή της ΔΕΗ στα 2,888 ευρώ. Πτώση 0,62% για τον ΟΤΕ στα 12,84 ευρώ.Κέρδη 0,37% για τον ΟΠΑΠ στα 9,445 ευρώ. Με άνοδο 0,49% η Μπέλα στα 16,30 ευρώ, μετοχή η οποία παραμένει σταθερή. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 2 εκατ.ευρώ.

By