Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Χρηματιστήριο: Άτονη η κίνηση στην Αθήνα

Δεδομένων των συνθηκών, η οδός Αθηνών συμπεριφέρθηκε καλύτερα σήμερα, αφού ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε σχεδόν ανεπαίσθητη πτώση 0,01% κλείνοντας στις 855,89 μονάδες.

Η ελληνική αγορά, όμως, συσσωρεύει εδώ και μήνες και ενδέχεται να συνεχίσει την ίδια κίνηση, καθώς το deal ΗΠΑ – Κίνας καθυστερεί για μια ακόμη φορά και τα περισσότεροι media κάνουν λόγο για ασάφειες, σημειώνοντας πως “πρέπει να βγεί η σαμπάνια απο τον πάγο”.

Εξάλλου, όταν αντιδρούν οι ξένες αγορές, η ελληνική δεν ακολουθεί και αυτό έχει κουράσει τους επενδυτές στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμα και μετά την υιοθέτηση του σχεδίου “Ηρακλής” η αντίδραση δεν ήταν η προσδοκώμενη.

Όλα αυτά, εν τω μεταξύ, λαμβάνουν χώρα εν μέσω ενός πολέμου εθνοκάθαρσης με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς οι Σύριοι τάχθηκαν υπερ των Κούρδων.

Πάντως,η ελληνική αγορά έχει απογοητεύσει και τώρα οι προσδοκίες έχουν μεταφερθεί για το Νοέμβριο, όταν και εφόσον επέλθει συμφωνία με τους δανειστές.

Σήμερα η ελληνική αγορά εμφάνισε δυο όψεις, καθώς οδηγήθηκε στην πτώση μέχρι το μεσημέρι και μετά ανέκαμψε, δίχως, όμως, να περάσει σε θετικό πρόσημο. Ο δε τζίρος ήταν σχεδόν μισός, καθώς δεν ξεπέρασε ούτε τα 36 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 1,26% στα 2,734 ευρώ. Κέρδη 0,56% για την Eurobank στα 0,881 ευρώ. Κέρδη 1,12% για την Alpha bank στα 1,719 ευρώ. Άνοδος 0,67% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3 ευρώ. Κέρδη 0,52% για την Coca – Cola στα 29,03 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 36,2 εκατ.ευρώ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By