Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2019

CNN: Σε απόσταση «αναπνοής» από την Κρήτη οι τζιχαντιστές

Oι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φέρονται να έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη λιβυκή πόλη, Ντέρνα

xarths

Σε απόσταση αναπνοής από την Ευρώπη βρίσκονται  πλέον οι τζιχαντιστές και πιο συγκεκριμένα στα παράλια του λιβυκού πελάγους νότια της Κρήτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησιογραφικού δικτύου CNN.

Oι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φέρονται να έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη λιβυκή πόλη, Ντέρνα, με πληθυσμό 100.000 ανθρώπων, μόλις 200 μίλια (321 χλμ), από τις νότιες ακτές της Ευρώπης.

«Η μαύρη σημαία (του Ισλαμικού Κράτους) ανεμίζει πάνω στα κυβερνητικά κτίρια. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας μεταφέρουν τα διακριτικά του ΙΚ. Το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Όλα αυτά σε μία πόλη της Συρίας ή του Ιράκ; Όχι”, Σε μία πόλη στην ακτή της Μεσογείου, στη Λιβύη» αναφέρει χαρακτηριστικά το αμερικανικό δίκτυο στην αρχή του ρεπορτάζ του.

Σύμφωνα με έναν πρώην ισλαμιστή μαχητή, «το ΙΚ αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Δημιουργούν ήδη ένα ισλαμικό εμιράτο στην Ανατολική Λιβύη».

«Οι τζιχαντιστές, εκμεταλλεύονται το πολιτικό χάος του για να επεκτείνουν ραγδαία την παρουσία τους προς τα δυτικά κατά μήκος της ακτής» αναφέρουν επίσης λίβυοι αξιωματούχοι στο CNN.

Σε ένα ηχητικό μήνυμά του την περασμένη εβδομάδα, ο Μουτζαχεντίν της Λιβύης απείλησε «τους κοσμικούς και τους κοινοβουλευτικούς, και τους πυλώνες τους από την αστυνομία και το στρατό»: «Έχουμε ετοιμάσει για εσάς το πιο πικρό από τα ποτήρια, και τον χειρότερο θάνατο» ανέφερε.

By