Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Creta Farms: Εγκρίθηκε το αίτημα για νέα υπηρεσιακή διοίκηση

Την έγκριση του αιτήματος των πιστωτριών τραπεζών για το διορισμό υπηρεσιακής διοίκησης στην Creta Farms, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για μία απόφαση με την οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεραστεί ένα μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο για την εξυγίανση της εισηγμένης που έχει βρεθεί στο χείλος του γκρεμού λόγω του εμφυλίου των αδελφών Δομαζάκη.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου, που κοινοποιήθηκε σήμερα, προβλέπει, με βάση και την πρόταση των τραπεζών, την τοποθέτηση τριμελούς διοίκησης αποτελούμενη από τους κ.κ. Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο επιχειρηματία, Στέφανο Ξενάκης, οικονομολόγο, και Δημήτρη Τσίρμπα, επιχειρηματία.

Η προσωρινή διοίκηση, που όπως όλα δείχνουν, θα διοριστεί, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια μίας ομαλής ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξεύρεσης επενδυτή με την εταιρεία εν λειτουργία και τα αδέλφια Δομαζάκη, που θεωρούνται υπεύθυνα για το χάος, στο περιθώριο.

Πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης θα είναι η αίτηση υπαγωγής της Creta Farms στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να προστατευθεί από τους πιστωτές της και κυρίως από τους προμηθευτές.

Παράλληλα όμως και σε συνδυασμό με την χορήγηση της νέας ενδιάμεσης χρηματοδότησης απ’ τις τράπεζες, που θα είναι στα 4 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να καλύψει βασικές υποχρεώσεις όπως η μισθοδοσία και κάποιες προμήθειες ώστε να διατηρηθεί πάση θυσία η -έστω μειωμένη – παραγωγική δραστηριότητα.

Στην ευθύνη της επίσης θα είναι η ολοκλήρωση της υπογραφής σύμβασης ενεχύρου για τα σήματα της εταιρείας, τα οποία αποτελούν βασικό περιουσιακό στοιχείο της, καθώς και η προετοιμασία για την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή.

Ο τελευταίος πάντως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα καθυστερήσει κυρίως λόγω των καθυστερήσεων που υπήρξαν με το αλαλούμ που δημιούργησε, ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες, ο κλιμακούμενος αδελφικός εμφύλιος των Δομαζάκηδων.

Πληροφορίες του ΝΜ μάλιστα αναφέρουν πως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών θα πάρει παράταση ως και μήνα καθώς οι έξι ενδιαφερόμενοι που απέκτησαν πρόσβαση στο Data Room υποβάλλουν διαρκώς ερωτήματα και ζητούν διευκρινίσεις για να σχηματίσουν μία σαφή εικόνα για την κατάσταση της εταιρείας και έτσι να συντάξουν την προσφορά τους.

Την ίδια ώρα, με βάση τις ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναφορικά με την εκχώρηση δικαιωμάτων από τους αδελφούς Δομαζάκη προς τις πιστώτριες τράπεζες η κατάσταση με τα δικαιώματα ψήφου επί των μετοχών έχει ως εξής:

Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων 25,36%
Κωνσταντίνος Δομαζάκης 15,48%
Εθνική Τράπεζα 12,17%
Τράπεζα Πειραιώς 10,1792%
Εμμανουήλ Δομαζάκις 9,98%
Eurobank 8,84%
Alpha Bank 7,93%
Λοιποί 10,0608%

(Visited 1 times, 1 visits today)
By