Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Cup Cakes Σοκολάτας

Ο Χρόνης Δαμαλάς είχε απορία για το πόση σοκολάτα μπορούμε να αντέξουμε και αποφάσησε να μας δοκιμάσει με αυτή τη συνταγή με σοκολάτα και έξτρα σοκολάτα…!

1Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύομαι το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την σοκολάτα.

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

Προθέτουμε την λειωμένη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και εν συνεχεία τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Γεμίζουμε τα φαρμάκια και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 170C.

Αφήνουμε να παγώσουν και καλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας.

Γαρνίρουμε με χρωματιστή ζάχαρη ή κομμάτια σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 ml. κρέμα γάλακτος & ακόμα 100 ml για το γλάσο
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα & ακόμα 150 γρ. για το γλάσο
  • 5 αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 45′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 6 άτομα
By