Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Δείτε βίντεο-σοκ από τις πλημμύρες στη Μάνδρα!

Η «Νεφέλη» επαναφέρει τις μνήμες από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου στη Δυτική Αττική – Φερτά υλικά κατεβάζει ο χείμαρρος της Θήβας  – Επι ποδός οι κάτοικοι-  Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην παλαιά εθνική οδό – ΝΔ: «Ντροπή για την κυβέρνηση και τη Ρένα Δούρου» 

Μνήμες από τη μεγάλη καταστροφή του Νοεμβρίου ξύπνησε η νεροποντή που χτύπησε την Αττική και ειδική την πολύπαθη περιοχή της Μάνδρας.

Δείτε βίιντεο από τις τρομακτικές πλημμύρες που χτήπησαν και πάλι την περιοχή:

Πολλοί δρόμοι σε Νέα Πέραμο, Μάνδρα και Μέγαρα πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε αργά το απόγευμα με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Τροχαία έκλεισε το ρεύμα προς Θήβα  στην παλαιά εθνική οδό λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης,  ενώ κλειστό είναι και το αριστερό ρεύμα  κυκλοφορίας στην Αθηνών Κορίνθου, από λάσπες και λιμνάζοντα νερά, με τον παρακείμενο χείμαρρο να εξακολουθεί να κατεβάζει ορμητικά νερά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία στην π.ε.ο Αθηνών – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην π.ε.ο Αθηνών – Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

Στον κόμβο της Μάνδρας υπήρξαν και πολλοί οδηγοί των οποίων τα αυτοκίνητα  είχαν παγιδευτεί  από τα λιμνάζοντα νερά και εγκλωβίστηκαν εκεί. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβήσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν.

Την ίδια στιγμή, πολλοί καταστηματάρχες στη Νέα Πέραμο αλλά και τη Μάνδρα έτρεχαν για να προλάβουν τα χειρότερα, καλώντας μάλιστα την πυροσβεστική.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ η πυροσβεστική δέχθηκε τις πρώτες κλήσεις και μέχρι αργά το βράδυ είχε πραγματοποίησει 45 αντλήσεις υδάτων.

Η αγωνία των κατοίκων βρίσκεται στο ζενίθ καθώς οι δρόμοι κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες λάσπης από τα έργα που γίνονταν στην περιοχή αλλά και πολλά φερτά υλικά από τον χείμαρρο της Θήβας.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής δήλωναν αγανακτησμένοι από τις νέες πλημμύρες και προσπαθούσαν με σκούπες και με ότι μέσα διέθεταν να βγάλουν τις λάσπες από τα πλημμυρισμένα καταστήματά τους και να ανοίξουν τα φρεάτια.

Όπως είναι γνωστό από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου στη Δυτική Αττική είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άνθρωποι.

mandra_mesa4

mandra_mesa5

mandra_mesa6

mandra_mesa7

mandra_mesa8

mandra_mesa9

mandra_mesa10

Η «Νεφέλη» εδώ και μερικές ώρες πλήττει πολλές περιοχές της Ελλάδας και οι μετεωρολόγοι αλλά και η γενική γραμματεία προστασίας του πολίτη είχαν προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα.

ΝΔ: «Ντροπή για την κυβέρνηση και τη Δούρου»

Ευθύνες στην κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου επιρρίπτει η ΝΔ για τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη.

Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την Κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By