Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Δένδιας: Με εισήγηση ΚΥΣΕΑ η προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών

«Αυτή ήταν η εισήγηση την οποία είχε κάνει το ΓΕΝ – και μάλιστα έντονα -, θεωρώντας το θέμα εξαιρετικής προτεραιότητας»

dendias-sunedrio-capital-kai-vision

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο πρώην υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η προμήθεια για τα πολεμικά αεροσκάφη έγινε με εισήγηση του ΚΥΣΕΑ, ενώ επισήμανε ότι «θα ήταν εύκολο να αρχίσουμε τις αντιπολιτευτικές κορώνες. Δεν είναι του χαρακτήρα μου και δεν πρέπει να γίνεται».

Ο κ. Δένδιας είπε ότι «πράγματι, αυτή ήταν η εισήγηση την οποία είχε κάνει το ΓΕΝ – και μάλιστα έντονα -, θεωρώντας το θέμα εξαιρετικής προτεραιότητας. Πράγματι, αυτό επί των ημερών του προκατόχου μου, του Δημήτρη Αβραμόπουλου -εάν θυμάμαι καλά-, είχε περάσει από το ΚΥΣΕΑ και αυτή ήταν και η απόφαση του ΚΥΣΕΑ…».

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος «οι αρμόδιοι να κρίνουν, μου είχαν εισηγηθεί ότι αυτή είναι η επιβαλλόμενη λύση για την εθνική ασφάλεια. Προφανώς -λέω προφανώς, γιατί έτσι φαίνεται-, αυτό συνέβη και επί των ημερών του διαδόχου μου, του κ. Καμμένου. Από εκεί και πέρα, έχει τους φακέλους, γνωρίζει τα θέματα και νομίζω επαρκώς ότι μπορεί να απαντήσει».

Πάντως, το Σάββατο ο συντονιστής Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Ν.Δ., Κώστας Τασούλας είχε σχολιάσει ότι «την ώρα που η οικονομία βρίσκεται στον αέρα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει άμεσα χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, που δεν είναι απόλυτης προτεραιότητας».

Απ” την πλευρά της η κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι η αναβάθμιση των συγκεκριμένων αεροσκαφών ήταν αναγκαία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By