Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020

Δηλώσεις Κερέ για το ΔΝΤ και την συμμετοχή του στο Ελληνικό πρόγραμμα

To Eurogroup εργάζεται ώστε να βρεθεί λύση και να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο και να διατηρήσει την εμπλοκή του ΔΝΤ, δήλωσε σήμερα το μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενίσχυση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Μια συζήτηση βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη στο Eurogroup για την λήψη των αναγκαίων βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων, που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπενουά Κερέ, ο οποίος λαμβάνει επίσης μέρος στις συνεδριάσεις του Eurogroup.

«Προσβλέπουμε σε μια λύση που μπορεί να καθησυχάσει τις αγορές, να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, να επιτρέψει την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα – το οποίο θα ενισχύσει την αξιοπιστία του προγράμματος – και θα αποκαταστήσει την πρόσβαση της Ελλάδας στην αγορά πριν από το τέλος του προγράμματος, τον Ιούλιο του 2018, χωρίς να υπονομεύει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια» πρόσθεσε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος του προγράμματος η Ελλάδα θα μπορέσει να δρέψει τους καρπούς από τη συμμετοχή στην οικονομική και νομισματική ένωση, θα καταστεί ισχυρότερη», το μέλος της ΕΚΤ

Σύμφωνα με τον κ. Κερέ, είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν σοβαρή δέσμευση στους στόχους που έχουν τεθεί από το πρόγραμμα, ώστε να αποκατασταθεί σε μια διαρκή βάση η πρόσβαση στις αγορές.

«Μόνο έτσι όλες οι πλευρές μπορεί να είναι σίγουρες ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα αναστραφούν αλλά αντίθετα θα ισχυροποιηθούν όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και έτσι θα ενισχυθεί η προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Κερέ.

 

By