Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Δηλώσεις Σταθάκη για κόκκινα δάνεια και funds

Ότι τον έλεγχο της διαχείρισης των ακινήτων που έχουν υποθηκευτεί ως εγγυήσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια απαιτούν τα ξένα funds, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θα γίνει

Απαντώντας στο ερώτημα του Real fm, αν πρόκειται τα funds που θα αναλάβουν τα «κόκκινα» δάνεια να πάρουν και τις υποθήκες, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι «αυτό έχει σαφέστατα αρνητική απάντηση».

Στην επισήμανση ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες πιέζουν την κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, ο ίδιος είπε:

«Σας διαβεβαιώ, επειδή μου έλαχε να έχω τη νομοθεσία για τα “κόκκινα” δάνεια και τη δευτερογενή αγορά, ο νόμος είναι σαφής, έχει ψηφιστεί, δεν υπάρχει κανένα θέμα αναθεώρησης του νόμου».

Αναφορικά με το τι θα γίνει με τη ρευστότητα στο ελληνικό επιχειρείν, τόνισε ότι «η πρώτη προϋπόθεση αφορά τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων, το οποίο είναι ένα μείζον θέμα».

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως «οι τράπεζες έχουν πλέον πλάνο τετραετίας και ταυτόχρονα έχουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, έχει νομοθετηθεί το σύνολο των εργαλείων, ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών, ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός που ετοιμάζουμε για την ταυτόχρονη διαχείριση όλων των χρεών μίας επιχείρησης προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς, εξωδικαστικά με ένα γρήγορο και αποτελεσματικό μηχανισμό που θα εδράζεται και στη βιωσιμότητα. Έχει φτιαχτεί η νομοθεσία για τη δευτερογενή αγορά. Άρα, τα εργαλεία είναι εκεί, οι στόχοι των τραπεζών έχουν δεθεί και το κάθε εργαλείο έχουν αποφασίσει οι τράπεζες πώς θα το χρησιμοποιήσουν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By