Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2019

Δυναμικό ντεμπούτο για την Excelon!

Πριν περίπου ένα μήνα γράφαμε , για την Excelon, την πρώτη ελληνική FinTech Startup εταιρεία που ως στόχο έχει να μετεξελιχθεί στην πρώτη Blockchain τράπεζα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο διάστημα αυτό η Excelon, η οποία «γεννήθηκε», πριν από περίπου δύο χρόνια, στα γραφεία της PARKGURU, στην Αθήνα, έχει ήδη κάνει τα πρώτα της «βήματα», τα οποία μάλιστα κρίνονται ιδιαίτερα πετυχημένα, καθώς έχει καταφέρει ήδη να καλύψει τους αρχικούς στόχους της για το 2019.

Ωστόσο το στοιχείο εκείνο που αξίζει να σημειωθεί, πριν αναλύσουμε τα δεδομένα της Excelon αφορούν το μεγάλο νέο του ανταγωνισμού και συγκεκριμένα την Revolut που απέκτησε ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια και θα αρχίσει μέσα στο επόμενο διάστημα να προσφέρει πλήρεις τραπεζικές υπηρεσίες, δίνοντας το στίγμα των ευκαιριών που παρουσιάζει συνολικά ο χώρος των FinTech υπηρεσιών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φαίνεται λοιπόν πως το πεδίο που δραστηριοποιείται η Excelon, αυτό των FinTech υπηρεσιών, παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες τις οποίες η ελληνική FinTech Startup εταιρεία έχει εντοπίσει και θα προσπαθήσει να τις «εκμεταλλευτεί» στο επόμενο διάστημα. Θυμίζουμε πως η στρατηγική της Excelon αναπτύσσεται σε τρία στάδια και αναμένεται να έχει υλοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 18 επόμενων μηνών.

Σε ότι αφορά το πρώτο, από τα τρία βήματα, βήμα της στρατηγικής ανάπτυξης της Excelon, την έκδοση κάρτας Mastercard και το άνοιγμα λογαριασμού (IBAN), ήδη, όπως μαθαίνει το Startupper ο αριθμός των προεγγραφών για την έκδοση καρτών Excelon έχει προσεγγίσει τις 2.500 κάρτες, χωρίς να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη προβολή ή διαφημιστική καμπάνια. Παράλληλα, αρχές του νέου έτους αναμένεται να ενεργοποιηθεί η συμφωνία με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο της Ολλανδίας που προβλέπει την έκδοση 50.000 καρτών Excelon, ενώ κυοφορούνται αρκετές ακόμη συνεργασίες. Μια από αυτές αφορά και τους 67.000 χρήστες του GENE Wallet οι οποίες αποτελούν εν δυνάμει χρήστες της Excelon.

Σημειώνεται ότι την κάρτα Excelon θα μπορούν να αποκτούν οι μόνιμοι κάτοικοι των ευρωπαϊκών χωρών, απολαμβάνοντας πλήρως τα προνόμια που θα την συνοδεύουν, όσο και αυτοί που βρίσκονται σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα για μικρό χρονικό διάστημα ή για κάποιο άλλο λόγο δεν θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι ή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Η δεύτερη κατηγορία θα μπορεί να αποκτήσει την κάρτα της Excelon, αλλά με κάποιους όμως περιορισμούς, όπως π.χ. η «φόρτιση» με χρήματα που μπορεί να ανέλθει σε 2.500 ευρώ σε ετήσια βάση.

Θυμίζουμε επίσης πως ο κάτοχος μιας κάρτας Excelon θα μπορεί να μετατρέπει άμεσα τα Crypto νομίσματα που διαθέτει σε FIAT νομίσματα όπως φυσικά και το ανάποδο.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο CEO της Excelon, Νίκος Σκαρλάτος ανέφερε στο Startupper: «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το ενδιαφέρον που υπάρχει με την Excelon το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα της Excelon ετοιμάζεται να λανσάρει άμεσα, τόσο στο App Store, όσο και στο Play Store, τις αντίστοιχες εφαρμογές».

By