Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 2019

Eγκρίθηκε η πρόταση για κατάπαυση του πυρός από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ

gaza

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ η πρόταση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της εφαρμογής της στις 09.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ.

Nωρίτερα σήμερα  η  ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 25 επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας ενώ δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα έπεσαν στο έδαφος του Ισραήλ.

Επίσης τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από την Αίγυπτο κατά του θερέτρου Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ τραυμάτισαν τέσσερις πολίτες, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας, οι οποίες θεωρούν ότι οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη χερσόνησο του Σινά για να τορπιλίσουν τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Αιγύπτου για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.

 

 

By