Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

e-πρόστιμο στην Microsoft από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Internet-Explorer-Logo-Πρόστιμο ύψους 561 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Microsoft, για παραβίαση των όρων συμφωνίας περί παροχής επιλογής στους χρήστες της όσον αφορά το πρόγραμμα περιήγησης στο Ίντερνετ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί την εταιρεία ότι μεροληπτεί υπέρ του δικού της προγράμματος πλοήγησης, του Internet Explorer, δίχως να προβάλλει και τα άλλα αντίστοιχα ανταγωνιστικά προγράμματα, όπως τα Mozilla Firefox, Opera, Chrome κλπ.

Σημειώνεται ότι το 2010, η Microsoft είχε εισάγει μία οθόνη στα Windows, από την οποία ο χρήστης επέλεγε το πρόγραμμα της αρεσκείας του, την οποία απέσυρε σε ένα χρόνο με αποτέλεσμα οι χρήστες να πρέπει να εγκαταστήσουν άλλο πρόγραμμα πλοήγησης.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η κατάργηση της επιλογής οφείλεται σε «τεχνικό σφάλμα» και έκτοτε έχουν τεθεί αυστηρές εσωτερικές διαδικασίες για να αποφευχθεί η τυχόν επανάληψη παρόμοιου λάθους. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Steve Ballmer, δέχθηκε μείωση μισθού κατά το ήμισυ πέρυσι, εν μέρει εξαιτίας της αποτυχίας των Windows να παρέχει μια οθόνη επιλογής, όπως απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια δήλωσε σε σχετική ερώτηση πως «η πράξη αυτή δεν έχει προηγούμενο και θέλουμε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε εταιρεία από το να αθετεί τις υποσχέσεις της».

Μετά την τελευταία αυτή ποινή, το σύνολο των προστίμων που έχει επιβληθεί στη Microsoft από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέρχεται στα 2,2 δισ. ευρώ.

[space size=»30″]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By