Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2019

Έγκλημα στον Πειραιά: «Της ζήτησε να φύγει από το σπίτι του και εκείνη τον σκότωσε»

Μια τραγική ιστορία κρύβεται πίσω από την στυγνή δολοφονία του 79χρονου ηλικιωμένου Χρήστου Βίντζη, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο διαμέρισμα που διέμενε, επί της οδού Σαχτούρη 25.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, την δολοφονία φέρεται πως διέπραξε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η σύντροφος του ηλικιωμένου, μια 50χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Χιλή.

Ο άνθρωπος που κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι κάτι συνέβαινε στον άτυχο ηλικιωμένο και ειδοποίησε τους συγγενείς, αλλά και την αστυνομία, είναι ένας καλός φίλος του θύματος, στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί μερικά από τα μυστικά του. Αυτό που του κίνησε την περιέργεια και έψαξε να βρει τι συνέβαινε, ήταν ότι δεν εμφανίστηκε στις καθημερινές του δραστηριότητες, που ποτέ δεν τις άλλαζε.

Έτσι λοιπόν ειδοποίησε τους συγγενείς του και τους αστυνομικούς, πηγαίνοντας στο σπίτι. Όταν έφτασαν εκεί, η κόρη του θύματος άνοιξε την πόρτα και μπήκαν μέσα οι τρεις άντρες, δύο αστυνομικοί και ένας φίλος του θύματος.

Σοκ προκαλεί και η μαρτυρία του φίλου του θύματος, ο οποίος πρώτος αναζήτησε την τύχη του ηλικιωμένου. Όταν μπήκε στο σπίτι του θύματος μαζί με τους αστυνομικούς, είδε την 50χρονη σύντροφο του 79χρονου να κάθεται στο κρεβάτι του υπνοδωματίου της, σε αφασία, και να παίζει με το σκυλάκι που είχε, ενώ στα πόδια της υπήρχαν στο πάτωμα μαχαίρια, πιρούνια και κατσαβίδια.

Στη συνέχεια, αφού έψαξαν το σπίτι, δεν βρήκαν τον άτυχο άντρα και λίγο πριν φύγουν, ο φίλος του 79χρονου άνοιξε την μπαλκονόπορτα. Κοιτάζοντας στο μπαλκόνι, τότε είδε τον ηλικιωμένο σκεπασμένο με ένα σεντόνι, γυμνό, μέσα στα αίματα. Οι αστυνομικοί αμέσως συνέλαβαν την 50χρονη γυναίκα ως την κύρια ύποπτη για τον θάνατο του ηλικιωμένου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δολοφόνος χθες το απόγευμα είχε πει χαρακτηριστικά σε κοινή παρέα τους πως, εάν φύγει από το σπίτι, θα πέσει μεγάλη «βόμβα» στην γειτονιά, αφήνοντας υπονοούμενα πως κάτι πρόκειται να συμβεί. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δύο ημέρες ο 79χρονος είχε ζητήσει πίσω τα κλειδιά του σπιτιού που είχε δώσει στην 50χρονη φίλη του, καθώς διατηρούσαν μια άτυπη σχέση εδώ και τέσσερις μήνες.

Ο ηλικιωμένος, το τελευταίο διάστημα, ζούσε μέσα στην πίεση από την Χιλιανή σύντροφό του, καθώς της είχε συζητήσει να φύγει από το σπίτι του και εκείνη αρνιόταν. Είχε πάθος όμως με το ωραίο φύλο, αφού από την ώρα που έχασε την γυναίκα του, ήθελε μια συντροφιά και την βρήκε στα μάτια της 50χρονης Χιλιανής.

Ο Χρήστος Βίντζης, ήταν αγαπητός από το σύνολο των γειτόνων του, δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν ήταν συνταξιούχος του ΝΑΤ και περιστασιακά εξυπηρετούσε στην γειτονιά διάφορα κατάστημα κερδίζοντας ένα μικρό χαρτζιλίκι.

By