Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2019

«Ενταφιασμό της δωρεάν υγείας προανήγγειλε ο Τσίπρας»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΤΟ ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας

kke 2

 

Για ενταφιασμό ακόμα και στα λόγια της «δωρεάν – δημόσιας υγείας» κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας σε ανακοίνωσή του τους άξονες της πολιτικής στον τομέα της Υγείας που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παρά την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να διαφοροποιηθεί από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν τα κατάφερε καθώς «αιτία είναι η συμφωνία με τη στρατηγική της ΕΕ και στον χώρο της Υγείας, Πρόνοιας και Φαρμάκου» τονίζει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την Υγεία.

«Ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του ενταφιάζει ακόμα και στα λόγια «τη δωρεάν» – δημόσια υγεία, που μέχρι πριν τις εκλογές ψέλλιζε ακόμα το κόμμα του. Ενώ με καθαρότητα υποστήριξε τους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας πως «το μόνο «δωρεάν» με την κατάργηση των 5 ευρώ, θα είναι η είσοδος στις δημόσιες μονάδες υγείας, αλλά η έξοδος απ” αυτές θα” ναι με μεγάλες πληρωμές από τους ασθενείς για σειρά εξετάσεων που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία» υποστηρίζει το ΚΚΕ.

«Είναι τουλάχιστον ντροπή να υπόσχεται στους ανασφάλιστους ότι θα ‘χουν την ίδια αντιμετώπιση με τους ασφαλισμένους, δηλαδή ότι και αυτοί θα πληρώνουν «τα μαλλιά της κεφαλής τους»» αναφέρει το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας ότι «εξάλλου, αυτό το καθεστώς υπήρχε και με την προηγούμενη κυβέρνηση και το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούν οι ανασφάλιστοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, μετανάστες, νέοι, γυναίκες να κάνουν εξετάσεις και να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα».
Τέλος, το ΚΚΕ τονίζει ότι «η μεγάλη εξαγγελία της κυβέρνησης, που περίμεναν όλοι υγειονομικοί και ασθενείς), για μαζικές προσλήψεις, αποδείχτηκε «άνθρακες ο θησαυρός» και εξηγεί: «Γιατί οι 4.500 προσλήψεις ήδη ήταν προγραμματισμένες και διακηρυγμένες και από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι σταγόνα στον ωκεανό, ακόμα και για την κάλυψη των «μνημονιακών» κενών θέσεων και βέβαια απέχουν από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών για δημόσιο – δωρεάν σύστημα υγείας για το λαό» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, στην οποία προστίθεται, επίσης ότι «κουβέντα δεν ακούσαμε για τις εργασιακές σχέσεις αυτού του προσωπικού που θα απασχοληθεί. Μήπως γιατί θα συνεχιστεί το καθεστώς της ελαστικής και μερικής απασχόλησης; Τελικά «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν»» καταλήγει, χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

By