Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Ένταση στο Ηράκλειο: Αγρότες εναντίον ναυτεργατών

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς οι αγρότες, που αντιδρούν στην, συνεχιζόμενη για όγδοη ημέρα, απεργία της ΠΝΟ, προσπαθούν να λύσουν τους κάβους του Blue Star που είναι δεμένο, ενώ εκτόξευσαν και αντικείμενα.

Μία ομάδα ναυτεργατών βρίσκεται πάνω στο ακινητοποιημένο Blue Horizon της Blue Star Ferries, εκτόξευσαν νερό από τη μάνικα, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Ορισμένοι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι ναυτικοί και περιπολούσαν την απεργία τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν την αντίδραση των τελευταίων και να απειληθούν ακόμη και μάχες σώμα με σώμα.

Λίγη ώρα αργότερα και μπροστά στο ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η ένταση, το πλοίο αναχώρησε με προορισμό τη Ρόδο, γεγονός που εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τους αγρότες, οι οποίοι πέταξαν καπνογόνα μέσα στα γραφεία-εκδοτήρια της ΑΝΕΚ, προκαλώντας πυρκαγιά. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σβήσουν τις εστίες.

Πάντως αποφασισμένοι είναι οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι κατέφτασαν μετά τις 17.00 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου και δηλώνουν ανυποχώρητοι καθώς όπως λένε θα παραμείνουν στο σημείο έως ότου επιβιβαστούν 150 νταλίκες με κηπευτικά σε πλοίο και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

By