Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Έντονη φημολογία ότι η Σενγκολέν Ρουαγιάλ, θα διαδεχτεί τον Ολάντ

Την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητάς του και όλοι προεξοφλούν ότι δεν θα μπορέσει να κερδίσει ούτε το χρίσμα για να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2017, τα βλέμματα στρέφονται στην πρώην του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

«Δεν υπάρχουν “σενγκολενιστές’» λέει η Σενγκολέν Ρουαγιάλ διασκεδάζοντας (με) τις φήμες που την θέλουν υποψήφια για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας αντί του πρώην συντρόφου της και σημερινού Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

«Ψάχνουν για εξιλαστήριο θύμα» λέει χαρακτηριστικά η Σενγκολέν μιλώντας στην εφημερίδα Journal du Dimanche. Και εξηγεί ότι «η κατάσταση θα πρέπει να είναι πραγματικά απελπιστική για όλους αυτούς που με ανακάλυψαν ξανά. Εάν είχαν ελπίδες να κερδίσουν, ούτε που θα με αναζητούσαν».

Το κλίμα έχει βαρύνει πολύ εσχάτως για τον Φρανσουά Ολάντ, καθώς η δημοτικότητά του οδεύει τάχιστα προς το ναδίρ.

Το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά» λειτούργησε σαν μπούμερανγκ, προκαλώντας θυμό και απογοήτευση στους ψηφοφόρους του Σοσιαλιστικού κόμματος. Κύκλοι της παράταξης, βαθιά προβληματισμένοι από την προοπτική μιας βαριάς ήττας στις επερχόμενες εκλογές, διακίνησαν το «σενάριο Σενγκολέν».

Ωστόσο, από ότι φαίνεται, η νυν υπουργός Οικολογίας, αειφόρου ανάπτυξης και Ενέργειας δεν έχει καμία διάθεση να πρωταγωνιστήσει σε τέτοιου είδους παράσταση.

By