Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020

Eπικριτικοί Τσιόδρας-Χαρδαλιάς για τα νέα κρούσματα σε κλινικές της Αττικής -«Δεν είναι δυνατό να χαλαρώνουμε»

Για ευθύνες υπευθύνων σε δύο δομές υγείας, όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα του κορωνοϊού, μίλησαν τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Λίγο πριν την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της νόσου στη χώρα, έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε κλινική στο Περιστέρι.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκαν στο σημείο νωρίτερα και από τα λεγόμενά τους φαίνεται πως δεν τηρήθηκαν οι κανόνες περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε, χωρίς να τις κατονομάσει, στις δύο δομές υγείας όπου παρατηρήθηκε αναζωπύρωση κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Στόχος της επιδημιολογικής επιτήρησης είναι η ανίχνευση και ο περιορισμός της μετάδοσης» είπε και συνέχισε: «Ο ιός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται πολύ εύκολα και ιδιαίτερα στις δομές υγείας. Συστήνεται αυξημένη επαγρύπνηση».

Όπως είπε, «απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις. Σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις σε χώρους όπου δεν υπήρξε επαγρύπνηση, έγινε το κακό».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων μπορεί να φέρει αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο, αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και επανέλαβε πως «Δεν είναι δυνατό να χαλαρώνουμε».

Νίκος Χαρδαλιάς: Θα αναζητηθούν ευθύνες -Σημαντική η διασπορά του κορωνοϊού
Στις δομές αυτές, μία στα δυτικά και η άλλη στα νότια προάστια, αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «με βάση τα δείγματα που λάβαμε υπήρχαν 28 κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία αφορούν 13 τροφίμους της δομής υγείας, 11 εργαζομένους και 4 δείγματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός».

Όπως τόνισε, η κλινική στα δυτικά προάστια στεγανοποιήθηκε και αναμένονται ακόμα 45 δείγματα για τον κορωνοϊό το βράδυ της Πέμπτης. Ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, καλώντας τους υπευθύνους να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ελέγχεται επίσης είναι αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του κορωνοϊού ήταν μεγάλη, τόνισε μεταξύ άλλων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By