Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2019

Επιτάχυνση και πρωτοβουλίες ζήτησε ενόψει της συμφωνίας ο Τσίπρας

Έκανε παρουσίαση των επόμενων σταδίων της συμφωνίας, ζήτησε καλύτερο συντονισμό και να προχωρήσουν τα κολλημένα έργα

Η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ήταν το βασικό μήνυμα με το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Μ. Πέμπτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη συνεδρίαση που ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και ζήτησε να κλείσουν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με τα νομοσχέδια κάθε υπουργείου.

Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσουν τα «κολλημένα» έργα, να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων αλλά και να κατατεθούν προτάσεις για νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Από την εισήγηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αναφορές στη συμφωνία του Eurogroup της Μάλτας με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρεται στην αξιολόγηση περιγράφοντας μεταξύ άλλων τα στάδια για να κλείσει η συμφωνία.

Η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει μέσα στον Μάιο όλη τη σχετική διαδικασία στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να περάσει στην επόμενη φάση. Έτσι κι αλλιώς το επώδυνο μέρος της συμφωνίας με τις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου (αλλά και την πώληση κομματικού της ΔΕΗ), θεωρείται από τους κυβερνώντες ότι έχει «χωνευτεί» από την κοινή γνώμη και επιπλέον επειδή θα αφορά την περίοδο για μετά το 2018, δεν θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Τουναντίον θα μπορεί να κυβέρνηση να πλασάρει ως επιτυχία τη συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους, έστω κι αν αυτή αρχίσει πρακτικά επίσης μετά το 2018.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου να διαμορφώσει ένα πολιτικό περιβάλλον που θα έχει στο επίκεντρο τις κυβερνητικές δράσεις σε διάφορους άλλους τομείς, όπως η εφαρμογή του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος, με δράσεις πέραν του μνημονιακού πλαισίου και χωρίς τους δημοσιονομικούς καταναγκασμούς που θέτουν οι δανειστές.

Η Έφη Αχτσιόγλου συζητά τα της συμφωνίας με τον Πάνο Καμμένο

Άγνωστο αν στη συζήτηση με τον Πάνο Σκουρλέτη αναφέρθηκαν στο θέμα της ΔΕΗ

Χαμόγελα για Τσακαλώτο-Γεροβασίλη, προβληματισμένος ο Σταθάκης

Ο πρωθυπουργός ακούει με προσοχή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη

By