Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Ευ. Βενιζέλος: Πρόταση για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

Κάθε μήνας που περνάει, προσθέτει ουσιαστικά έναν χρόνο ολόκληρο παραμονής της χώρας στο νέο Μνημόνιο

pasok

Η αλλαγή του συστήματος του εκλογικού νόμου, που δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και κατ’ επέκταση η απλή αναλογική, επανήλθε στο προσκήνιο με πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.

Σημειώνουμε, πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ένα μοντέλο πιο αναλογικό, με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, που έγινε επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου, ήταν πάγιο και διαρκές αίτημα της αριστεράς, τα χρόνια που το κόμμα ου ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε στις 15:00,  ο πρόεδρος του στην ομιλία του αναφέρθηκε, στη σημασία που έχει ο παράγοντας χρόνος σε μία διαπραγμάτευση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο Αλέξης Τσίπρας «δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει ο χρόνος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης πως «Κάθε μήνας που περνάει, προσθέτει ουσιαστικά έναν χρόνο ολόκληρο παραμονής της χώρας σε νέο Μνημόνιο».

Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τονίσει την ανάγκη που έχει η χώρα μας να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση και πως όσο καθυστερεί η κυβέρνηση, αυτός που  χάνει είναι ο λαός, καθώς εκείνος θα κληθεί να πληρώσει την καθυστέρηση, την ολιγωρία, αλλά και τους αδέξιους χειρισμούς της διαπραγματευτικής ομάδας, αυτούς τους τέσσερις μήνες.

Παναγιώτης Γ. Φωτεινός

(Visited 1 times, 1 visits today)