Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Ευρωπαϊκο Λαϊκό Κόμμα: Ο Τσίπρας να μην διακινδυνεύσει το έργο Σαμαρά

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μην είναι το εμπόδιο στη βοήθεια προς τους Έλληνες»

samaras-ko

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Ε.Ε. που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, πριν το Συμβούλιο Κορυφής, ζήτησαν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην διακινδυνεύσει την πρόοδο που επετεύχθη στην Ελλάδα από τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά.

Υπογράμμισαν την ετοιμότητά τους να βρουν μια λύση για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που επετεύχθη υπό την διακυβέρνηση του προέδρου της ΝΔ και τέως Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός δεν μπορούν να είναι υπό το ρίσκο μονομερών συμπεριφορών. Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα. Γι” αυτό καλούμε τον κ. Τσίπρα να μην είναι το εμπόδιο στη βοήθεια προς τους Ελληνες» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Joseph Daul

Με ειδικές αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΕΛΚ επισημαίνει ότι η Ελλάδα «είναι ξανά στο μονοπάτι τις ανάπτυξης και η ανεργία μειώνεται». Τονίζει δε ότι στη χώρα μας, όπως και στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, οι κυβερνήσεις πήραν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για να επαναπροσυλκύσουν επενδυτές.

«Στην Ελλάδα ήταν σκληρότερα και πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε την χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και ανάκτησης της αξιοπιστία της» τονίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα «να δουλέψει με τους εταίρους ώστε να φτάσει σύντομα σε συμφωνία, με στόχο να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης που θα έπληττε τον λαό της Ελλάδας».

By