Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Εξηγήσεις από το Παρίσι για τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ ζητά η Αθήνα

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν επιβεβαιώνει την παρουσία του τρομοκράτη στην χώρα

abaount

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητά εξηγήσεις από το Παρίσι για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ότι ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ είχε περάσει από την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το βράδυ, το υπουργείο δηλώνει πως η πληροφορία ότι ο Βέλγος τζιχαντιστής πέρασε από την χώρα μας «ουδέποτε επιβεβαιώθηκε» και έως σήμερα «από ουδεμία πηγή μάς έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς».

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη Γαλλία να προβεί άμεσα, και δημοσίως, στις σχετικές διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας των δύο πλευρών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Τα εξωτερικά σύνορα –και αναφέρομαι ειδικά στη χώρα μου, την Ελλάδα– ελέγχονται. Οι μεγάλες προσφυγικές ροές συνεχίζουν να καταφθάνουν, αλλά οι πρόσφυγες ελέγχονται, εξετάζονται και ταυτοποιούνται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», τόνισε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Δεν υπάρχει κάποιο ατράνταχτο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Αμπαούντ πέρασε στο Παρίσι μέσω της Ελλάδας, δήλωσε από την πλευρά του στα πρακτορεία Reuters και Associated Press ανώτερος έλληνας αξιωματούχος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By