Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2019

«Φιλικές» συνομιλίες Ελλάδας – Σκοπίων

Τι συζητήθηκε σε συνομιλία του πολιτικού διεθυντή του ΥΠΕΞ πρέσβη Πέτρου Μαυροειδή και της ομόλογου του Ελένα Κουζμανόφσκα.

ypex350

Συνομιλίες σε «φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα» για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης είχαν την Παρασκευή στην Αθήνα ο πολιτικός διεθυντής του ΥΠΕΞ πρέσβης Πέτρος Μαυροειδής και η ομόλογός του Ελένα Κουζμανόφσκα.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τις πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων, τον διμερή διάλογο σχετικά με θέματα της ΕΕ, τη συνεργασία στο πλαίσιο των Προγραμμάτων IPA II και Taiex και των προγραμμάτων αδελφοποιήσεων, την πανεπιστημιακή συνεργασία, τη συνδεσιμότητα, καθώς και τη διαχείριση των συνόρων, τη μετανάστευση, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Αποφασίσθηκε ο επόμενος γύρος των συνομιλιών για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης να πραγματοποιηθεί στα Σκόπια μέχρι το τέλος του έτους. Συμφωνήθηκε, επίσης, ο πρώτος γύρος πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων να λάβει χώρα στα Σκόπια.

By