Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Αναβάθμισε η Fitch την Ελλάδα σε B-

Εύσημα δίνει ο οίκος στην κυβέρνηση

fitch logoΣτην  αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος Fitch.

Σύμφωνα με την έκθεση του οίκου, αναβαθμίζει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε B- από CCC.

Η Fitch αναφέρει ότι η κίνηση αυτή αντανακλά στην εξισορρόπηση της ελληνικής οικονομίας, έχει σημειωθεί πρόοδος στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Ο οίκος, ωστόσο, αναφέρει και μερικά «αλλά» και προειδοποιεί για την ανάπτυξη και την υψηλή ανεργία.

Η διαγραφή χρέους και η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων, προσθέτει, έχουν ωθήσει τους δείκτες οικονομικού κλίματος της κεντρικής τράπεζας σε υψηλό τριών ετών και ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη έχει μειωθεί.

Ο οίκος, στην έκθεσή του, δίνει εύσημα στην τωρινή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής βρίσκεται σε καλό δρόμο και πως υπάρχει μία εικόνα κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας. Επίσης, σχολιάζει ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει το πρόγραμμα περισσότερο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η οποία δεσμεύεται και δημοσιονομική προσαρμογή.

 

 

By